Haberler

Hınıs'ta Bebek Şekeri Süsleme Kursu

Hınıs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Özel Gün Bebek Şekeri Süsleme Kursu" açıldı.

Hınıs Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Özel Gün Bebek Şekeri Süsleme Kursu" açıldı.

Hınıs Kaymakamı Murat Uz, 40 kursiyerin eğitim gördüğü kursu ziyaret etti.

Göreve geldiği günden beri kadınların üretime katılması için çalışma yaptığını ifade eden Uz,  milli eğitim müdürlüğünün depo olarak kullandığı eski spor salonunu elden geçirip kadın dinlenmeevi olarak düzenlediklerini söyledi.

Uz, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmaları amacıyla kurslar düzenlediklerini de belirterek, "Hanım kardeşlerimizi üretime katmak, ev ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri, evlerinde televizyon izlerken yapabilecekleri böyle bir kursu da açmayı istedik. Ciddi bir ??emek harcanarak böylesine güzel işler ortaya koyan kursiyerlerimizi kutluyorum. Bu kadar kısa zamanda böylesine usta ellere taş çıkartacak işler beklemiyordum" diye konuştu.

Usta Öğretici Hatice Yıldırım da 25 Haziran'da başlayan kursun 16 Ağustos'a kadar devam edeceğini belirterek, haftada 6 gün eğitim verdiklerini, ürünlerin tanesinin 2,5 liradan satışa sunulduğunu kaydetti. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Bebek Hınıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title