Haberler

Hindistan'ın İnsansız Hava Aracı Mars'ta İlk Görevini Gerçekleştirecek (2)- Yeniden

Hindistan'ın geçen Kasım ayında fırlattığı insansız hava aracı Mangalyaan, 215 milyon kilometre yol kat edip, bir ilke imza atarak Mars'ta ilk görevini gerçekleştirecek.

Hindistan'ın geçen Kasım ayında fırlattığı insansız hava aracı Mangalyaan, 215 milyon kilometre yol kat edip, bir ilke imza atarak Mars'ta ilk görevini gerçekleştirecek.

Bugüne kadar 'Kızıl Gezegen'e Rusya, Amerika ve Avrupa ülkeleri, uzay aracı göndermeyi başarmıştı fakat Hindistan daha farklı bir rekor hedefliyor. Hindistan Mars'ın yörüngesine girmeyi planlıyor, eğer bunu başarabilirse bunu gerçekleştirebilen ilk Asya ülkesi olacak. 74 milyon dolarını Hindistan'ın, 671 milyon dolarını NASA'nın karşıladığı bu proje ile hedeflenen, uzay aracının Marsın yörüngesine oturması, atmosferin yapısının incelenerek, Mars yüzeyinin bir haritasının çıkarılması. Kızıl Gezegen'in sırlarını açığa çıkarması beklenen bu görev Hindistan'ın, komşusu Çin'e sembolik olarak üstünlük göstermesi bakımından da büyük önem taşıyor. Pazar günü Kızıl Gezegen'e ulaşan NASA'nın uzay aracı MAVEN ise Hindistan'ın aracına yardım edecek. - N

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title