Haberler

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Kulshreshth, Çanakkale'de

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı ziyaret etti.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı ziyaret etti.

Kulshreshth, Vali Çınar'ın makamındaki ziyarette yaptığı açıklamada, şehri çok güzel bulduğunu belirterek, Çanakkale'yi tarihi dokusu çok yoğun olan bir kent olarat nitelendirdi.

Tarihi olarak ortak noktalar bulunduğunu aktaran Kulshreshth, şöyle konuştu:

"Çanakkale Savaşları sırasında buraya gelen Hindistanlı vatandaşlar oldu. Buraya gelmemin bir amacı da 'Hindistanlı şehitlerimize' saygılarımızı sunmak. İki ülke arasındaki kültürel bağlar çok güçlü ve çok sağlam. 2013 yılında bizim Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi ziyaret etmişti. Şu an Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılında Başbakan iken Hindistan'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. 2010 yılında Cumhurbaşkanı sıfatıyla Sayın Abdullah Gül Hindistan'ı ziyaret etmişti. 2011 yılında ise bizim Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Hamid Ansari Türkiye'yi ziyaret etmişti. Sayın Ansari'nin büyük amcası ise 1915 yılında buraya gelmiş olan Hindistan tıp heyetinin bir parçasıydı. Bu tıp heyeti Türk askerlerine yardım için Türkiye'ye gelmişti."

Vali Ahmet Çınar ise "100 yıl önce meydana gelen büyük savaşın ardından artık burada savaşan ülkeler arasında ciddi bir dostluk ve iş birliğine yönelik güzel gelişmeler var. Bugün 30 kadar ülkenin o dönem burada savaşmış ve bu topraklarda yatan evladı var. Dolayısıyla duygusal bağları da bulunuyor şehrimize karşı. Artık onların da rahat uyumaları için 'barış zamanı' diyorum, bu büyük savaştan ders çıkarıp barışın kıymetini bilerek artık 'barış zamanı' diyoruz" diye konuştu.

Askeri Ateşe Albay Anıl Kumar'ın da katıldığı ziyaretin sonunda Vali Çınar ile Büyükelçi Kulshreshth, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çınar Çanakkale Yerel Haberler

title