Haberler

Hindistan'dan Nepal'e mistik bir yolculuk

Güncelleme:

Yaklaşık beş bin yıllık bir tarihe sahip, büyüleyici kokular ve baharatların ülkesi Hindistan ve kültürel zenginliğiyle kendine hayran bırakan, dünyanın en yüksek noktası Himalayalar'ı içinde barındıran Nepal...

8 – 18 Eylül , 11-20 Kasım ve 20-29 Ocak 2017 tarihleri arasındaki tura beş yıldızlı otellerde konaklama imkânı, tüm yemekler ve ekstra geziler, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferleriyle gidiş ve dönüş seyahatleri ve kişiye özel havalimanı-ev transfer hizmeti dahil.

Ganhi'nin barış ve özgürlük içinde huzurla yaşayan bir insanlık hayalinin yeşerdiği topraklar olan Hindistan'dan, gizem dolu topraklarında ve büyüleyici doğasında tüm dinleri ve ibadethaneleri uyum içinde barındıran Nepal'e uzanan bu sıra dışı yolculuk, Kurban Bayramı'nda sıradan tatil kalıplarının dışına çıkmak isteyen gezginleri bekliyor.

Nepal'in ortasında bir başkent: Katmandu

Neredeyse her bir sokağı UNESCO tarafından dünya mirası ilan edilen Katmandu bin bir efsaneyi içinde barındıran yüzlerce tapınağa ev sahipliği yapıyor. Himalayalar'ın gölgesindeki kraliyet sarayları, tarihi evleri ve nehirleriyle Katmandu yüzyıllardır zamana meydan okuyor.

Mahabharata'da anlatılan cennet: Agra

Agra UNESCO'nun dünya mirası listesindeki en önemli şehirlerden biri. Şah Cihan'ın eşi için yaptırdığı Tac Mahal'e ev sahipliği yapan Agra, Hindu Jain ve islam mimarisini ve kültürünü bir arada yaşatmaya devam ediyor.

Medeniyetlerin beşiği: Delhi

Tarihin birçok eski devleti tarafından yönetilen Delhi farklı medeniyetlerin kurulup yok olmasına tanıklık etmiştir. Eski Delhi bölgesi çeşitli imparatorluk ve krallıkların merkezi sayılırken, şehrin güneyindeki Yeni Delhi idari hizmetlerin toplandığı bir alandır. Gazella turunun en cazip yerleri arasında, İngiliz dönemlerinden kalma ve İngiliz mimarisi ile geleneksel Hint kalıplarının özelliklerini birleştiren Kendriya Saçivalaya, Parlamento Binası ve Başkanlık Sarayı yer alıyor.

"Pembe Şehir" Jaipur

Pembe suların içinde bulunan mücevher merkezi Johari Pazarı ile ünlü şehir, iki buçuk milyon nüfusuyla Rajastan bölgesinin en büyük şehirlerinden biri. Motosiklet kiralanarak gezilmesi oldukça keyifli olan şehirde, Kali Tapınağı ve Rüzgar Sarayı mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Zamanın durduğu yer: Varanasi

Hindistan'ın en kutsal nehri Ganj'ın batı tarafına kurulan şehir Varanasi, ziyaretçilerine mistik bir dünya vaat ediyor. Yaygın inanışa göre Varanasi'de sona eren yaşamlar sürekli cennette kalıyor ve sonsuzluğun bir parçası haline geliyor. Bu sebeple şehir "ölünecek yer" olarak anılıyor. Gazella turu ile bölgede yaşayanlar tarafından yapılan seremonilere şahit olunarak unutulmayacak bir deneyim yaşanıyor.

Hindistan - Nepal turunda gezginleri neler bekliyor?

· Şah Cihan tarafından yaptırılan ve 17. yüzyıldan günümüze kadar görkemini korumaya devam eden, içinde birbirinden güzel bina ve anıtlar barındıran Red Fort

· Hindistan'ın en büyük camii olan Cuma Camii

· Hindistan'ın en eski ve büyük minaresi Qutb Minar

· Şehrin ulusal simgesi Hint Kapısı

· Rajastan ve Moğol mimarilerinden esinlenilerek inşa edilen ve günümüzde varlığını müze olarak sürdüren Mahajara Şehir Sarayı ve astrolojik gözlemevi olan Jantar Mantar

· Fildişi kaplı salonlarıyla Maota Gölü üzerinde ihtişamla yükselen Amber Kalesi

· Huzur veren imparatorluk kenti Fatehpur Sikri

· Muhteşem bahçeleriyle, aşk uğruna yapılmış en büyüleyici yapıtlardan biri olan Taj Mahal

· Ganj Nehri'nin kutsallığında gün doğumuna tanık olma heyecanı

· Katmandu'daki Hanuman Dhoka Sarayı

· Dünyanın en eski ve geniş tapınaklarından biri olan Pashupatinath'ta ölü yakma seremonileri



Kaynak: Bültenler / Güncel

Katmandu Eylül Nepal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title