Haberler

Hilvan'da Yaz Okuluna Büyük İlgi Var

Güncelleme:

Hilvan Belediyesine bağlı Bilgi Evi projesinin hayata geçmesiyle beraber, yaz okullarında eğitim gören ilkokul, ortaokul lise ve lise mezunlarıyla birlikte üniversitede ön lisans mezunlarının eğitim gördüğü Bilgi Evi'nde Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, sosyal bilgiler, resim ve müzik dersleri veriliyor. Eğitimi bir adım daha ileri taşımak adına ellerinden gelen katkıyı sağladıklarını ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, bilgi evinde KPSS'ye hazırlık kursları bile veriliyor dedi.

165 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Eğitimdeki hedeflerinin çok daha büyük olduğunu ve bu hedeflerine varmak için, ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Bayık, 'Hilvan ilçemizin temel ekonomisi tarıma dayalı olduğu için, eğitim dönemlerinde bir çok öğrencimiz ailesiyle birlikte mevsimlik işçi olarak il veya ilçe dışına çalışmaya gidiyor. Bu nedenle işçi olan öğrencilerimiz eğitim noktasında geride kalıyor. Aradaki bu açığı en aza indirmek amacıyla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle açılmış olan Bilgi Evi'nde temel dersler veriliyor. Verilen temel derslerin yanında yine özel yetenek gerektiren resim ve müzik dersleri de veriliyor. Ayrıca üniversiteye hazırlık ve ön lisans mezunları için KPSS' ye hazırlık için de donanımlı branş öğretmenlerimiz tarafından dersler verilmektedir. Hilvan Belediyesi tarafından açılan Bilgi Evi'nde toplam 165 öğrenci eğitim görüyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Eğitim Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title