Haberler

Hilvan Çiftçilerinin Sorunu Bakanlara Anlatıldı

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesindeki çiftçilerin sorunlarını anlatmak için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile görüşen Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Hilvan...

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesindeki çiftçilerin sorunlarını anlatmak için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüşen Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde, bir dizi açılış için Şanlıurfa'ya gelen Bakan Faruk Çelik ve Bakan Veysel Eroğlu ile görüşen Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, "İlçemiz Kaymakamı Sayın Uğur Sezer'in girişimleriyle tüm STK'lar bir araya gelip Hilvan'ın tarım sulaması sorununa eğilip çözüm arayışında bulunmak üzere ilk defa böyle bir organizasyon sağlanmıştır" dedi.

Başkan İpar, "Başta çiftçilerimizi ilgilendiren bu konuda hassasiyet gösteren ve bu organizasyonun oluşumunda rol oynayan İlçe Kaymakamımıza ve bizleri yalnız bırakmayan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı'na, Belediye Başkanı'na ve Şoförler Odası Başkanı'na, şahsım ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Kaymakamlık makamında STK'lar ile bir araya gelip, Şanlıurfa'ya bir dizi açılışlar için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindeki heyetin dikkatlerini, gecikmiş olan 'Hilvan Pompaj Sulama Sistemi'ne çekmek için birlikte hareket etme kararı alınmıştır. Bu neticede açılışın yapılacağı salonda halkımızca çeşitli pankartlar açılmış, suya hasret topraklarımız için sloganlar atılmıştır. Bu vesile ile gerek Sayın Valimizin gerekse bakanlarımızın ve beraberindeki heyetin dikkatleri çekilmiş ve projemiz için ilk adımların atılacağı sinyali alınmıştır. Akabinde Kaymakam beyin Devlet Su İşleri Daire Başkanı ile yapmış olduğu görüşme neticesinde, Hilvan Sulama Projesi'nin hayata geçebilmesi için önemli sözler alınmış ve Hilvan Kaymakamlığı'nın hazırlamış olduğu sulama projesi raporunun yanında, Hilvan Ziraat Odası'nca hazırlanmış olan bir raporu da Kaymakamımız Sayın Uğur Sezer takdim etmiştir. Bu ilk adımın Hilvan halkına ve tarım sektörüne hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Ayrıca, gündem dışı, Bakan Faruk Çelik ile ödenmemiş hububat desteklemeleri ile ilgili yapılan temaslarda da, Ankara'ya gidilip Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapılacağı belirtilirken, Başkan İpar önümüzdeki günlerde Ankara'da Bakan Çelik öncülüğünde görüşmelerde bulunulacağını bildirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Faruk Çelik Şanlıurfa Hilvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title