Haberler

Hilton İstanbul Bomonti'den Down Sendromlu Gençlere Destek

Güncelleme:

Hilton İstanbul Bomonti, Down Türkiye Down Sendromu Derneği işbirliğiyle bir mutfak atölyesi kuruyor.

Bir yıl sürecek atölyeler ile Down sendromlu gençler hem mutfak becerileri kazanacak, hem de alacakları katılım belgesi ile gelecekte mutfak sektöründe iş bulma imkanını yakalayacak.

Hilton Istanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi, Down sendromlu gençlerin hayata katılmasına ve mutfak becerilerini geliştirerek kendi yiyeceklerini hazırlamalarına destek olmak amacıyla özel bir aktivite başlatıyor. Down Türkiye Down Sendromu Derneği ile bir yıl boyunca devam etmesi planlanan işbirliği kapsamında, Down sendromlu gençlerden oluşan yedi kişilik bir ekip, otelin Executive Chef'i Yannis Manikis önderliğinde mutfak atölyesine katılacak. Gençler, atölyeyi tamamladıklarında hem mutfak becerileri kazanacak, hem de program sonunda alacakları katılım belgesi ile yiyecek-içecek sektöründe iş bulma imkanına kavuşacak.

BİR GENÇ HİLTON ISTANBUL BOMONTİ AİLESİNE KATILDI

Diğer yandan işbirliği kapsamında Down Türkiye Down Sendromu Derneği bünyesinde hayata geçen İş Koçluğu hizmetiyle, Robert Cem Osborn, Hilton İstanbul Bomonti ailesine katıldı. Türk bir anne ile İngiliz bir babanın oğlu olan ve 20 yaşındaki Cem, otelde çeşitli departmanlarda görev yapacak. Müzik tutkunu olan ve öğrenim yaşantısında spor alanındaki başarılarıyla ödül kazanan Cem, 2010 yılından bu yana İstanbul fotoğraflarından oluşan 5 kişisel sergi açarak fotoğrafçılık alanındaki yeteneğini de gösterdi. Cem, Hilton İstanbul Bomonti'de çalışmaktan duyduğu mutluluğu şu sözlerle anlattı: "Başarılı bir eğitim hayatının ardından çalışma hayatına bu özel otelde adım atmak çok güzel bir his. İş arkadaşlarımın da desteğiyle yeteneklerimi geliştirmeyi hedefliyorum."

CUPCAKE'LER KERMESTE DAĞITILDI, GELİR DERNEĞE BAĞIŞLANDI

Hilton İstanbul Bomonti çalışanları, 21 Ekim'de Address İstanbul'da düzenlenen Down Sendromu Kermesi'ne katıldı. Kermeste Down sendromlu gençler ve otel tarafından hazırlanan cupcake'ler, çevre dostu özel kutulara yerleştirilerek satıldı ve elde edilen gelir Down Türkiye Down Sendromu Derneği'ne bağışlandı.

YENİ BECERİLER VE KARİYER İMKANLARI

Hilton İstanbul Bomonti Genel Müdürü Remco Norden, projeyle ilgili yaptığı açıklamada Down Türkiye Down Sendromu Derneği ile birlikte topluma katkı sağlayan bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Norden, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir yıl boyunca her Çarşamba ikişer saatlik workshop'lar düzenleyeceğiz. Bu projeyle Down sendromlu gençlerimize gündelik hayatlarında kullanabilecekleri yeni beceriler katmayı ve onlara gelecekte mutfak sektöründe kariyer yapabilmeleri için ihtiyaç duyacakları tecrübeyi kazandırmayı hedefliyoruz. Executive Şefimiz Manikis'in önderliğinde, onlara keyifli ve faydalı bir aktivite sunacağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Hilton Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title