Haberler

Hilton, Double Tree Markasıyla Kuşadası'na Geliyor

Türkiye'de turizmin ilk başladığı yerleşim birimi olması nedeniyle bir zamanların turizmde parlayan yıldızı olan, ancak son 20 yılda büyük irtifa kaybeden Kuşadası atağa kalktı.

Türkiye'de turizmin ilk başladığı yerleşim birimi olması nedeniyle bir zamanların turizmde parlayan yıldızı olan, ancak son 20 yılda büyük irtifa kaybeden Kuşadası atağa kalktı.

Dünyanın en önemli otel zincirlerinden biri olan Hilton, Double Tree markasıyla Kuşadası'nda otel yapıyor. Kuşadası Setur Marina karşısındaki arazi üzerinde inşaatı başlayan 5 katlı yeni otel, yanındaki eski tabakhane ile bütünleştirilerek eski ile yeninin kaynaştığı çok farklı bir konsept ile 2013 yılı mart ayında hizmete girecek.

2013 yılı mart ayında açılması beklenen Double Tree by Hilton Kuşadası Otel, ilçe merkezindeki yat limanının tam karşısında bulunan tarihi tabakhaneler bölgesinde, çok iyi bir konumda bulunuyor. Yeni binaların yanı sıra restore edilecek tarihi tabakhane binalarından oluşacak otel için Göçtur Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş. ile Hilton Worldwide arasında imzalanan franchise anlaşması ile portföye katılan DoubleTree by Hilton Kuşadası'nda hepsi balkonlu 50 suit toplam 88 oda yer alacak. Cafeler, restoran ve barlar, SPA, açık ve kapalı yüzme havuzları, etkinlik alanları, küçük meydanlar, kütüphaneler bulunacak.

Double Tree by Hilton Kuşadası ismiyle inşaatı başlayan otel ile ilgili Hilton'un Türk yatırım ortağı olan turizmci Naile Göçen Çukurova'nın sahibi olduğu Pine Bay Otel'de bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Hilton'un yatırım ortağı olan Göçtur Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş'nin sahibi Naile Göçen Çukurova, Hilton Worldwide Türkiye-Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, Hilton Türkiye İş Geliştirme Sorumlusu Poğda Demircan, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile çeşitli kamu ve özel kurumların müdürleri katıldı.

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı yapan Göçtur Turizm Yatarım ve Ticaret A.Ş'nin sahibi Naile Göçen Çukurova, iki yıl önce Hilton Dalaman Resort Otel'in açılışında Hilton'un büyüme hedefleri içerisinde Kuşadası'nın bulunduğunu duyduklarında çok heyecanlandıklarını ve Pine Bay Otel tecrübesine sahip bir firma olarak Hilton ile birlikte otel yapma hayalini gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyledi. Belediye Başkanı Esat Altungün'ün de teşvikiyle Hilton grubuyla görüştüklerini ve projelerini sunduklarını belirten Çukurova, "Bir dünya markasının gelmesini Kuşadası için büyük bir adım olarak görüyorum. Turizm Bakanlığından 49 yıllığına tahsisli arazi üzerinde devam eden projemizde; böylesine önemli bir liman ve turizm kentinde tarihi mirası da koruyarak bir otel ve yaşam merkezi kazandırmak ve bunu bir dünya markası ile birlikte yapmak, firma olarak bizim en büyük hayalimizdi. Restore edeceğimiz eski tarihi yağhaneler ile yeni inşa ettiğimiz oteli birleştiren, eski ile yeniyi buluşturan Double Tree by Hilton Kuşadası Otel, Kuşadası'nın turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlayacak. 5 katlı otel toplam 50 suitten oluşan 88 odalı ve 200 otelimiz 2013 yılı mart ayında hizmete girecek ve 25 milyon liraya mal olacak" dedi.

Dünyanın önemli otel markalarından biri vesilesiyle Kuşadası markasının yeniden doğuşunu sağlayacak yeni bir sayfa açıldığını ifade eden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise "Artık Kuşadası, Hilton ile birlikte yeniden dünya çapında gündeme gelecek. Kuşadası örnek olacak ve sunulan hizmetlerin niteliğini yükseltecek. Bu otel konsepti kültürü, tarihi, yaşamı, markayı, gelişmişliği, teknolojiyi, en güzel örneği olacak ve bundan sonraki yatırımcıları Kuşadası'nda daha kaliteli, daha nitelikli otel yapmalarına ve hizmet sunmalarına neden yaratacak" dedi.

Kuşadası'nın artık kabuğunu kırdığını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası için bir hayalin gerçekleştiği önemli bir gün yaşandığını belirterek, "Kuşadası turizmin artık en iddialı markası ve yeniden yatırım almaya başlayan önemli bir merkez. Uzun bir aradan sonra yatırım almaya başlaması bu iddianın bir kanıtı. Kuşadası doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle, iklimiyle zengin bir turizm kenti. Bu zenginlik Kuşadası'nın gelişimiyle ilgili ön önemli anahtar. Kuşadası bir marka kent. Bugün önemli bir marka ile Kuşadası markası bir kez daha taçlandı. Kuşadası'nda turizmi 12 aya yayma gibi bir hedefimiz var. İstihdam sorununu çözme gibi bir hedefimiz var. Bu yüzden mutluyum. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Kuşadası'nın 12 bin nitelikli yatağa kavuşacağını bildiğim için mutluyum. İstihdam sorunu böylece çözülecektir. Yeni yatırımcıların Türkiye'nin en güvenli turizm kentinde yatırım yapması bizim için önemlidir. Kuşadası'nın hızlı adımlarla hedefe yürümesi için çalışıyoruz. Kuşadası Türkiye'de turizmde 4 numara. Ama biz Kuşadası'nı önümüzdeki 3 yıl içerisinde üçüncü sıraya çıkaracağız. Kuşadası'nın 12 ay yaşayan, 12 ay çalışan bir kent olması öncelikli hedefimizdir. İşte yeni yapılan Hilton Otel'i, bunun en önemli adımlarından biri olarak görüyorum. Yatırımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Hilton Worldwide Türkiye-Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini ise grup olarak Göçtur ile yaptıkları anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Kuşadası'ndaki ilk uluslararası marka olacağız. Bu bizim için çok önemli bir olgu. Uzun yıllardır Türkiye'de ile ilişkideyiz. Grup olarak 56 yıldır Türkiye'deyiz. 20 otel ile varlığımızı sürdürüyoruz. 13 otel daha ekleyeceğiz. Kuşadası ile birlikte İstanbul ve Malatya'da yeni Double Tree otellerimiz açılacak. Türkiye'de büyük bir potansiyel görüyoruz. Hilton Kuşadası çok heyecan verici, çok özgün bir proje. Yeni ve eskinin bir araya geldiği bu projenin Kuşadası gibi Hilton'a da büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Toplantının ardından devam eden inşaata giden grup burada incelemelerde bulundu ve teknik bilgi aldı. Hilton Worldwide Türkiye-Rusya ve Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, mimari ve inşaat kalitesini çok beğendiğini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası çukurova türkiye hilton Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title