Haberler

    Hijazz Project

    Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

    Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

    Artun Sürmeli: Piyano

    Eylem Pelit: Bas

    Volkan Öktem: Davul

    Ercument Ateş: Gitar

    Senova Ülker: Trompet

    Birol Yayla: Yaylı tanbur, gitar

    Şenol Filiz: Ney

    Levent Altındağ: Saksafon

    Aycan Teztel: Trombon

    Mehmet Kemiksiz: Gazelhan

    "Hijazz, makamsal türk müziğini batıya yaklaşmak ve onlara kendimizi hoş göstermek adına değil, müziğimizin geleneksel kalıplarını, batı müziğinin ritim anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği yaratmak fikriyle kurulmuştur.

    Coğrafyamızdaki müzikal ve kültürel dokuları dünya müzikleri ile birlikte sunan, dünyada hala pırıltıları duran, mozart'tan, dede efendi'ye, bach'tan tanburi cemil beye ve nayı osman dede'ye kadar o ölümsüz dahilerin eserlerini hem saflığını bozmadan hem de günümüz insanının yaşadığı negativizmden (kaos, maddecilik, üstünlük egosu, paylaşım eksikliği ve dinsel ırkçılık gibi duygulardan) uzaklaştıracak saf müzikle hayata geçirilmiş ölümsüz bir projedir.

    Geçmiş ile gelecek arasında kurulan bir köprü niteliğindeki bu proje Türkiye'nin en iyi müzisyenlerini bir araya getirmesi bakımından da eşsiz. Daha güzel bir dünyayı düşleyen müzisyenlerin bir araya gelip oluşturdukları bu proje felsefesini, Mevlana'nın "Kim olursan ol, Ne Olursan ol, Gel!" düşüncesinden alarak evrenselliğe ulaşıyor. Ulaşabildiğimiz herkesi Mevlana'nın sözleri ile bu şölene davet ediyoruz. "Kim olursan ol, Ne Olursan ol, Gel!" Coğrafyamızdaki müzikal ve kültürel dokuları dünya müzikleri ile birlikte sunan, Mozart, Dede Efendi, Bach, Tanburi Cemil Bey ve Hasselmans'ı buluşturan bir projedir. Bu ölümsüz dehaların eserlerini saflığını bozmadan yorumlayarak, günümüz insanının yaşadığı kaos, maddecilik, üstünlük duygusu ve paylaşım eksikliğini, dinsel ayrımcılık ve ırkçılığa sebebiyet veren negativizmden uzaklaştıracak felsefede etken bir lisan olan müzikle, var edilişimizin özünü yaşatabilmek için hayata geçirilen bir projedir Hijazz. Müzikal içerik olarak Hijazz, Makamsal Türk müziğini batıya yaklaştırmak ve müziğimizin geleneksel kalıplarını, batı müziğinin ritm anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği yaratmak fikriyle gerçekleştirilmiştir. Ruhsal bir bütünlük içinde makamsal Türk müziğinden caz'a, klasik Batı müziğinden Anadolu'nun özüne uzanan bir içeriktedir."

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Cemal Reşit Rey Altındağ Mozart Pelit Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title