Haberler

High Tech Port by MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı

Güncelleme:

MÜSİAD Uluslararası Fuarı içerisinde önceki yıllarda yer verilen Türkiye'nin teknolojik ürünleri bölümü kendi kabına sığamayarak hızla büyüdü ve tek başına bir fuar haline gelecek kadar gelişti.

İstanbul'da her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 15'inci kez İstanbul CNR Expo Center'da gerçekleştirilecek.

26 – 30 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek fuar, 102 ülkeden gelecek 7.000'i aşkın misafir işadamıyla birlikte toplamda yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

İstanbul'da iki yılda bir Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen, Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Afrika ülkeleri ve Türkî Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki yabancı şirketlerin ve işadamlarının katıldığı 15'inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı, bu yıl 500 yerli ve yabancı katılımcının stantlarıyla yer alacağı firmayı, 102 ülkeden 7 bin seçkin işadamını ve 200 bin yerli ziyaretçiyi 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirecek.

Türkiye'nin gelişen teknolojik gücü

High Tech Port by MÜSİAD kapsamında yüksek teknoloji ve katma değerli üretimin, Milli Savunma; Milli Uçak, Milli Araba, Milli Tren ve MİLGEM projelerinin alt yapısının oluşturulmasının, ülkemizin kalkınması ve vizyon hedeflerine ulaşabilmesi noktasındaki önemine dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

Teknoloji devi şirketler fuarda

High Tech Port Fuarı'nda Türkiye'nin teknoloji devi şirketler yer alacak ve yeni teknoloji ürünlerini dünya vitrinine ilk defa çıkaracaklar. METEKSAN, yeni ürettiği radar sisteminin basın tanıtımını fuarda gerçekleştirecek. Bunun yanında KALE-BAYKAR Türkiye'nin ilk jet motor prototipini fuara getiriyor. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) milli piyade tüfeğini ilk defa sivil bir fuarda tanıtırken, TURKCELL teknoloji "geleceği yazanlar" genç yazılımcılar projesini, ROKETSAN ise roket sistemlerini, AVEA 5 yeni teknolojisini duyuracak.

CEO Forum'lar merakla bekleniyor

High Tech Port by MÜSİAD kapsamında düzenlenecek CEO Forum toplantılarına Türkiye'nin en önemli ve en büyük teknoloji firmalarının CEO'ları ve üst düzey yöneticileri katılarak ülkemizin teknolojik büyümesi ve gelişmesi hakkında sunumlarını paylaşacak. Turkcell, AVEA, TAI, Meteksan ve Türksat gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılacağı CEO Forum toplantıları 27 – 30 Kasım tarihlerinde CNR Expo Salon 8'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title