Haberler

    Hidayet Harika Bir Elçi"

    NBA Avrupa Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel: "İçeriğimizle, etkinliklerimizle ve maçlarımızla her şekilde Türkiye'de varız ve var olmaya devam edeceğiz" dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ ve Amerikan Basketbol Ligi (NBA) iş birliğiyle düzenlenecek yetenek yarışmasının tanıtımı için Türkiye'ye gelen Morel, İstanbul'un oyuncu yetiştirme hedefinde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek, "İçeriğimizle, etkinliklerimizle ve maçlarımızla her şekilde Türkiye'de varız ve var olmaya devam edeceğiz. Her şey, çocukların elinde top sektirdiğini görmek için. Basketbola duyulan sevgiyi arttırmaya çalışıyoruz" dedi.

    Morel, " Türkiye'deki yetenekleri göz önüne aldığımız zaman, NBA'deki Türk oyuncu sayısının artması bizim için son derece doğal bir beklenti. Türk oyuncuların kalitesinin artmasıyla, Türk Milli Takımı'nın kalitesinin arttığını da görüyoruz. 2017'de, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı'nın çok güçlü bir pozisyonda olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

    Gençlerin NBA hedefi

    Benjamin Morel, Türkiye'deki genç oyuncuların NBA'e gitmek istemelerinin son derece normal bir durum olduğunu söyledi.

    NBA'in genç oyuncular için Kanada'da düzenlediği all star etkinliğine giden Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki oyuncusu Ömer Faruk Yurtseven'e, bu nedenle takımında yapılan eleştirilerin anımsatılması üzerine Morel, şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Bizim asıl amacımız buraya gelip basketbol ailesini birleştirebilmek. Burada yapmış olduğumuz organizasyona benzer işlere imza atabilmek. Yerel pazar olarak yorum yapabileceğimiz bir durum söz konusu değil ama Türkiye'de çok fazla yetenek var. Bu oyuncular içinde, NBA'e gelmek isteyen kişilerin olması son derece normal bir durum."

    "Türkoğlu, harika bir elçi"

    Morel, oyunculuk kariyerini tamamladıktan sonra Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi (CEO) olan Hidayet Türkoğlu'ndan da övgüyle bahsetti.

    Türkoğlu'nun hem Türk basketbolu hem de NBA için önemli olduğunu dile getiren Morel, "Türkiye basketbolda çok önemli bir yere sahip. Basketbol burada çok seviliyor. Hidayet, şu an yer aldığı görevde böyle bir organizasyona imza atıyor. Bu durum bizi inanılmaz mutlu ediyor. Hidayet Türkoğlu sadece NBA için değil, Türkiye ve basketbol adına harika bir elçi" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: AA

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hidayet Türkoğlu Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title