Haberler

Hicaz Demiryolu Adana İçin Satılacak Hikaye

Mısır Firavunu Ramses ile Tarihteki ilk antlaşmayı imzalayan Hitit İmparatoru Muvattali'nin Anadolu'daki en eski Hitit kabartmasının kazılarının yapıldığı Sirkeli de yer alan Hicaz demir yolunun Adana için satılacak bir hikaye olduğu bildirildi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) tarafından Antik Kentlere gezi düzenlendi.

Sirkeli Höyüğü kazılarını yapan veTurizm Haftası etkinlikleri kapsamında ADRO'nun davetlisi olarak kente gelerek "Sirkeli" konulu konferans veren Zurich Bern Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mirko Novak da katıldı. Novak, Kilikya bölgesinde yer alan Kozan Anavarza Antik Kenti, Ceyhan Yılankale, Sirkeli Höyüğü ve Karataş'taki Magarsus Antik Kenti'ni rehberler ve bir grup Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri ile gezdi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Kurtgöz, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Bozkurt, ADRO yönetim kurulu üyeleri Gülcan Akdoğan ve Ümit Altunkol'un da katıldığı gezide Prof. Dr. Novak, katılımcılara Sirkeli Höyüğü ve Antik Kentler hakkında bilgiler aktardı.

Sirkeli'de mevcut tren istasyonunda 4 adet vagon bulunduğunu ve yöreden geçen Hicaz Demiryolu'nun aynı zamanda Almanlar için Alman mühendislerinin çalışmasından dolayı önemli olduğunu anlatan Novak, "Hicaz demiryolu Almanların yanı sıra İngilizler için de Agahta Christie'nin romanında cinayetlerin gerçekleştirdiği yer olması nedeniyle çok önemli. Bunlardan dolayı hicaz demiryolu Adana için satılacak bir hikayedir. Lavrence'nin ajanlık, tarihte de ilk Osmanlı-Alman işbirliği ile yapılan demiryolu olmasından dolayı Alman imparatorluğu sırf bunun için bölgeye geldi" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adana Valiliği Turizm Haftası Sirkeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title