Haberler

Hiç Geçmediği Boğaz Köprüsünden Ceza Geldi

Muğla’nın Ortaca ilçesinden emekli bir vatandaşa hayatında hiç geçmediği İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçip OGS ihlali yaptığı yine aynı gün İstanbul Ankara Otoyolu Adapazarı istasyonundan geçerek OGS ihlalinde bulunduğu iddiasıyla 48 0RA 528 Plakalı eşi Sevil Yalçın’ın üzerine kayıtlı Kamyonetine toplam 167,75TL ceza geldi.

Muğla'nın Ortaca ilçesinden emekli bir vatandaşa hayatında hiç geçmediği İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçip OGS ihlali yaptığı yine aynı gün İstanbul Ankara Otoyolu Adapazarı istasyonundan geçerek OGS ihlalinde bulunduğu iddiasıyla 48 0RA 528 Plakalı eşi Sevil Yalçın'ın üzerine kayıtlı Kamyonetine toplam 167,75TL ceza geldi.

OGS mağdurlarına Muğla'nın Ortaca İlçesinden emekli fotoğrafçı İbrahim Yalçın'da eklendi. 2012 trafiğe çıkışlı açık kasa beyaz renkli kamyonetiyle bu güne kadar Muğla ili dışına hiç çıkmamasına rağmen 09.09. 2014 tarihinde İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve İstanbul Ankara Otoyolundan Adapazarı istasyonunda OGS ihlali yaptığı iddiasıyla 167.75 TL idari para cezası karar tutanağı gönderilince şaşkına döndü.

İbrahim Yalçın, yaptığı açıklamada; "Benim aracım bu yollardan kesinlikle 2014 yılı içerisinde geçişi olmamıştır. Düzenlenen tutanak içeriği tamamen bir hayhal ürünü olup sahte plaka ile geçiş yapılmış olabilme olasılığıda vardır. Geçiş tarih ve saatlerine ilişkin kamera kayıtları görüntüleri var ise araç trafik kaydına göre karşılaştırılma tesbitini istiyorum. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü hakkında Adapazarı Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere Ortaca Sulh Ceza Hakimliğine dava açtı. Ancak hiçbir delil göstermeden araç sahibinin bu cezayı ödemesi yönünde karar verildi. Araç sahibinin eşi İbrahim Yalçın yetkililere seslendiğini belirterek söz konusu yerden geçmediğimiz gibi bu araçla Muğla İli dışına hiç çıkmadık. Benim durduğum yerde idari para cezası düzenlenerek benden haksız yolla devlete para girdisi yapılmasına yönelik idari işlemi kabul etmem mümkün değildir. Haksız yere yazılan geçiş ücretleri ve idari para cezalarının kaldırılmasını istiyorum. Ben bu araçla İstanbul'a nasıl gidebilirim"dedi.

Boğaz Köprüsü'nden hiç geçmediğini ifade eden İbrahim Yalçın "Bana hayatımda hiç geçmediğim İstanbul Boğaz Köprüsü ve Adapazarı otobanından geçti diye para cezası ödeme emri geldi. 200 TL'ye yakın bir ödeme emri geldi. Dava açtım dava 3 ay sürdü. 3 ay sonra bana tekrar ödeme emri geldi. Bu sefer dosya masrafları ve gecikme zammı da eklenmiş bir şekilde geldi. Bu araba ile boğaz köprüsünden geçtiğim iddia ediliyor. Zaten benim K belgem yok. K belgem olmadığı için bu araçla Muğla dışına hiç çıkmadım. Bana boğaz köprüsünden geçtiğimi gösteren görüntü göstersinler bu cezayı seve seve kat kat ödeyeceğim. Benim boğaz köprüsünden geçtiğimi ispatlasınlar ben 20 kat ceza ödemeye razıyım. Ben bu araç ile hiç Muğla ili dışına çıkmadım. Mahkemenin verdiği karara boynumuz kıldan ince, ancak benim hem hukuka hem de, boğaz köprüsündeki bu sisteme sitemim var. Bu sistemdeki hatayı devlet lütfen düzeltsin. Başkaları da benim gibi yanmasın. Bu sistem geçiş tünelleri gibi olsun. Giren parayı versin. Böylece hiç sorun olmaz. Ben bu işte plaka simsarlarının olduğunu düşünüyorum. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Devlet yetkililerinden cezanın kaldırılmasını istiyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adapazarı Ortaca Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title