Haberler

Hibe Kanalıyla Açılan İşletmeler Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Malatya’nın Darende ilçesinde 1,3 milyon TL’lik hibe desteği ile kurulan tavukçuluk işletmeleri ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Malatya'nın Darende ilçesinde 1,3 milyon TL'lik hibe desteği ile kurulan tavukçuluk işletmeleri ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen ve 11 tane çiftçinin daha 11-12. çağrı döneminde projelerini tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumuna verdi. 13'ncü çağrı döneminde ise 8 üretici projelerini verme hazırlıklarına başladı. Hibe miktarının yüzde 65 proje bedeli ile birlikte 1.3 milyon TL olduğu ve 25 bin başlık olduğu bildirildi.

Aşağı Ulupınar'da tavuk üreticisi Bünyamin Erdoğan, "Şu anda civcivler 12 günlük. Daha öncekileri 38 günde gönderdik başarılı olduk. Bunlarda güzel olacak. Bir sıkıntımız yok. İki katlı daha kümes yapıyoruz. 150 binlik olacak ileride. Bir kooperatif kurup Darende et diye kendi entegremizi kendimiz kuracağız inşallah. Darende et olarak kendimiz üretirsek Darende ekonomisine katkı sağlarız" dedi.

Erdoğan, "Tavukçuluk, Türkiye'de tarım kesiminin en güçlü sektörlerinden biridir. Geçimini bu sektörden sağlayan insan sayısı iki milyona yakındır ve sektörün yıllık cirosu 3 milyar ABD doları civarındadır. Üretim koşulları gelişmiş ülkelerle hemen hemen aynı olmakla birlikte, ülkemizdeki piliç tüketimi gelişmiş ülkelerdeki tüketimin yarısı kadardır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyamin Erdoğan Malatya Darende Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title