Haberler

HGS ile OGS'yi Karıştıranlara Ceza Var

Güncelleme:

Otoyollarda geçişi sağlayan HGS ve OGS gişeleri karıştırıldığında cezai işlem uygulanıyor. Uzmanlar sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

OGS, HGS'ye göre çok daha eski olmasına rağmen HGS kullanan araç sayısı gün geçtikçe artıyor. Gişelerde ise kimi zaman karışıklık yaşanabiliyor. Bir sürücü olarak kendi sahip olduğunuz geçiş sisteminizin şeridini kullanmak en doğrusu ancak dikkatsizlik yaşarsanız ceza işlemi uygulandığını unutmayın. Üstelik bu ceza işlemi geçiş ücretinin 11 katı kadar.

CEZA İŞLEMİNDEN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

Ceza işleminden kurtulmak mümkün ama yine de cebinizden para çıkması durumuna engel olamayabilirsiniz. Hatta ceza işleminden kurtulmak bazı durumlarda ceza ücretinden daha maliyetli bile olabilir. Ceza işlemini iptal ettirmenin tek yolu 15 gün içerisinde o geçiş sistemine abone olmak. Örneğin, HGS kullanıp OGS'den geçtiyseniz OGS'ye abone olmalı OGS kullanıp HGS'den geçtiyseniz HGS'ye abone olmalısınız.

İki çeşit HGS tipi var. Bunlardan biri pullu HGS, diğeri ise kartlı HGS. Pullu HGS'nin fiyatı 15 TL. Kartlı HGS'nin fiyatı ise 30TL. OGS kullanıp HGS'den geçen sürücüler için en mantıklı çözüm 15 gün geçmeden HGS'ye abone olmak.

OGS İÇİN NE YAPMALI?

Ancak aynı şeyi OGS kullanan sürücüler için söyleyemeyiz. Çünkü OGS ücreti ortalama 60 TL. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ya da Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş ücreti otomobiller için 4.75 TL. Yanlış geçiş sistemini kullandığınız takdirde cezai işlem ücreti 11 katı yani 52.25 TL'dir. Bu durumda cezayı ödemek yeni OGS aboneliğinden daha uygundur. Fakat geçiş ücreti daha fazla olan bir gişede yanlış geçiş sisteminden geçerseniz yeni bir OGS aboneliği almak en makul karar olabilir.

HGS'NİN İŞİ KOLAY OGS'NİN ZOR

Yeterli bakiye bulunmaması durumu ile de sık karşılaşılabilir. Bu durum HGS sahipleri için büyük bir sorun değildir. Yeterli bakiye bulunmaması durumunda geçiş yapıldığında 7 gün içinde HGS'nize para yüklediğiniz takdirde sorun ortadan kalkar. Ancak OGS sahipleri yeterli bakiye olmaması durumunda geçiş ücretinin 10 katı ceza ödemek zorundadır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title