Haberler

Heykele Saldırıya Müzikli Protesto

İzmir Metrosu İzmirspor İstasyonu'nda 4 yıldır sergilenen ve bir süredir bazı AK Partililerin müstehcen olduğu gerekçesiyle eylemler yaptığı 'Müzisyen' adlı ahşap heykelin, çok sayıda suç kaydı bulunan Serdar K. tarafından kırılmasına, İzmir Müzisyenler Derneği üyesi bir grup, müzikle tepki gösterdi.

İzmir Metrosu İzmirspor İstasyonu'nda 4 yıldır sergilenen ve bir süredir bazı AK Partililerin müstehcen olduğu gerekçesiyle eylemler yaptığı 'Müzisyen' adlı ahşap heykelin, çok sayıda suç kaydı bulunan Serdar K. tarafından kırılmasına, İzmir Müzisyenler Derneği üyesi bir grup, müzikle tepki gösterdi.

Bornova Metro İstasyonu'nda saat 17.30'da toplanan İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri, 'Sanata, düşünceye, insana saygı' yazılı pankart taşıdı. İzmir Müzisyenler Derneği adına basın açıklamasını Eylem Güler yaptı. Saldırıyı protesto etmek için müzik ve sanatın sesini yükseltmek üzere toplandıklarını söyleyen Güler, "Ülkemiz zor günler geçiriyor. Alabildiğine toplumsal şiddet ve cinnet halinin her yerde hüküm sürdüğü, ülkemizin doğusunda çatışma ve ölümlerin devam ettiği, Suriye'deki savaşın etkisini en ağır hissettirdiği, şiddet kültürünün herkesi sardığı bir süreci yaşıyoruz. Heykeltıraş Amancio Gozalez Andres açıklamasında, 'Heykel çıplaklığıyla rencide edici olamaz. Heykeli incelediğinizde cinselliğin ima bile edilmediğini göreceksiniz. Bence heykel saldırıdan sonraki haliyle sergilenmeli ki bu tip eylemlere cesaret verenleri utandırsın' ifadelerini kullanmıştır. Bu açıklamaların gerçeğin ifadesi olduğunu görüyoruz. Sanata, insana ve düşünceye ifade özgürlüğü istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından bir süre müzik yapan grup daha sonra dağıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmirspor Bornova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title