Haberler

Heyelan Tehlikesi Devam Ediyor

Yıkılan istinat duvarının yerine yenisinin yapılması için çalışmalar sürürken, 60 metrelik temel çukurunun yakınında bulunan evler için tehlike sürüyor.

Heyelan alanı havadan kameralara böyle yansıdı.

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) Üsküdar, Çavuşdere Caddesi'nde 10 gün önce meydana gelen olayda yapımına devam edilen Üsküdar Belediye Kongre Merkezi, şehir otoparkı, belediye binası ve kapalı spor salonu inşaatının istinat duvarı sabaha karşı çökmüştü. İstinat duvarının yıkılmasıyla başlayan heyelanda Zenciler Sokak üzerinde daha önceden boşaltılan iki gece kondu yıkılmıştı. Olayda büyük şans eseri ölen yada yaralanan olmamıştı.

Kompleks inşaatında yıkılan istinat duvarının yerine yenisinin yapılması için çalışmalar sürüyor. Heyelanla inşaat bölgesine dolan binlerce ton toprak temizlenirken, yeni bir istinat duvarı yapılması için zemin tekrar hazırlanıyor. Zemine büyük kazıklar çakılarak kararlı hale getirilmesinin ardından yeni bir heyelanı önleyecek istinat duvarının yapılması planlanıyor.

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Öte yandan istinat duvarı ve kazık çalışmaları tamamlanmadığı için heyelanla birlikte güvenlik sebebi ile boşaltılan binalara girişe halen izin verilmediği belirtildi. Havadan yapılan çekimlerde halen tehlikede olduğu görülen evlere istinat duvarının yapılması ve gerekli ölçümlerin tamamlanmasının ardında girişe izin verileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title