Haberler

Heyelan Riski Bulunan Okula Tahliye Kararı

Narlıdere'deki Hasan İçyer İlkokulu ve Ortaokulunun, "kullanımının can ve mal güvenliği nedeniyle uygun olmaması" yönündeki raporlar doğrultusunda boşaltılması kararlaştırıldı Narlıdere Kaymakamı Canbaba: "Öğrenci ve öğretmenlerimize en yakın okulda yer ayrıldı"

Narlıdere'deki Hasan İçyer İlkokulu ve Ortaokulunun, "kullanımının can ve mal güvenliği nedeniyle uygun olmaması" yönündeki raporlar doğrultusunda boşaltılması kararlaştırıldı.

Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Yıldız, okulda düzenlenen toplantıda velileri bilgilendirdi.

Canbaba, 2001 yılında hayırsever tarafından yaptırılan binanın zeminiyle ilgili uzun yıllardır kayma riski söylentisinin olduğunu, teknik elemanların gözlemsel raporları çerçevesinde eğitime devam edildiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konudaki tartışmalara son vermek için yaptığı çalışma sonucunda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin rapor hazırladığını aktaran Canbaba, "Üniversite raporunda 'yapılan inklinometre ölçümleri ve gerek sahada, gerek uydu görüntülerinde gözlenen kayma hareketleri doğrultusunda yapının kullanımının can ve mal güvenliği bakımından uygun olmadığı kanaatine varıldığı' belirtilmektedir" diye konuştu.

Bunun üzerine İzmir Valiliğinin durumu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce incelenmesini istediğini kaydeden Canbaba, şöyle konuştu:

"Bu raporda da 'zeminin topoğrafik ve jeolojik özellikleri nedeniyle halihazırda heyelanın aktif olması ve olası aşırı yağışlarda riskin can ve mal güvenliği açısından daha da artabileceği nedeniyle yapının kullanılmaması gerektiği kanaatine varıldığı' denilmektedir. İki rapor üzerine Narlıdere Kaymakamlığı olarak, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için Hasan İçyer İlkokulu ve Ortaokulu'nun boşaltılması kararı verilmiştir. Öğrenci ve öğretmenlerimiz için en yakın okul olan İnönü İlkokulunda yer ayrılmıştır."

Canbaba, binanın heyelana karşı gerekli çalışmalar yapılması halinde kullanılıp kullanılamayacağının belirleneceğini, iyileştirmenin yüksek maliyetli olması halinde bölgede yeni bir okul yapılacağını sözlerine ekledi.

Bazı veliler bu tartışmaların uzun yıllardır sürdüğünü, okulu boşlatmak istemediklerini belirterek, karara tepki gösterdi. Veliler okulun arazisine inşaat yapılmak istendiğini savundu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Narlıdere İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title