Haberler

Hey Gidi Karadeniz" Konseri Dinleyenleri Büyüledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, kültür ve sanat günleri kapsamında hazırlanan "Hey Gidi Karadeniz" konseri GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

GAÜN Sanatçı Öğretim Görevlisi Dr. Gültekin Şener'in şefliğini yaptığı konserde, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı "Hey Gidi Karadeniz Konser ve Gösteri Topluluğu" ile "Halk Oyunları Bölümü Öğrencileri" Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerine ait türkü ve danslarla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. 'Denizde karartı var', 'İki ayak horonu', 'Hey gidi Karadeniz', 'Ben takaya binerum', 'Fındık toplayın kızlar' gibi çok sayıda eserlerin yer aldığı konserde, çeşitli mizansen gösterileri de katılımcılardan büyük alkış aldı.

Çok sayıda horon ve oyun havalarına dansların sunulduğu konsere; GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Vali Yardımcıları Cemalettin Özdemir ve Uğur Aladağ, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu ve Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konserin kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Coşkun, gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi'nin pırıltıları, ışıltıları olacaksınız. Her biri birbirinden güzel gençlerin, hocaların, sanatçıların bu muhteşem gösterisini, eğer azgın Karadeniz dinleseydi, belki biraz daha coşar güneşi kuşatırdı veya bütün coşku dolu halleriyle etrafı kasıp kavururdu. Bir konser bu kadar muhteşem olabilir. Konservatuarımız son bir aydır birbirinden güzel konserlere ev sahipliği yaptı. Ülkemizin kültürel ve sanat köşesinde Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi'nin pırıl pırıl evlatları, sanatçıları yetişecek. Her birinin önünde sevgiyle, saygıyla eğildiğim konservatuarımız hocalarımla beraber Türkiye'ye ışık olacak."

Konseri dinlemekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, "Bu akşam biraz coştuk, eğlendik ve heyecanlandık. Biraz sıla kokusu aldık. Biz Karadenizliler, ülkemizin hiçbir köşesini gurbet saymayız ama doğrusu bu programla bazen boğazımız düğümlendi. Biraz da gurbeti hissettik" diyerek, konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Sanatta Yeterlilik Bölümü Sanatçı Öğretim Görevlisi Dr. Yücel Paşmakçı, 'Hey Gidi Karadeniz' konseriyle büyük bir ihtişam yaşadıklarını belirterek, katkısı olan herkesi tebrik etti.

Gecenin sonunda, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ve Sanatçı Öğretim Görevlisi Dr. Yücel Paşmakçı tarafından Sanatçı Öğretim Görevlisi Dr. Gültekin Şener'e, Öğretim Görevlisi Murat Sönmez'e, Öğretim Görevlisi Cenk Gülhan'a, Öğretim Görevlisi Sibel Adıgüzel'e, Öğretim Görevlisi Mustafa Balçın'a ve Trabzon Maçka'dan gelen Ünal Genç'e günün anısına çiçek takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Cemalettin Özdemir Yavuz Coşkun Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title