Haberler

Hevesin Kursağında Kalacak Çünkü CHP Var

Güncelleme:

Bülent Tezcan, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

YALOVA'da düzenlenen toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, 'Sen ey Recep Tayyip Erdoğan cumhuriyetin kazanımları üzerinde, demokrasiyle, sandıktan çıkarak elde ettiğin iktidarı sandıkla terk etmeme peşindesin. Demokrasiden alıp bu ülkeyi tek partili bir faşist bir diktatörlüğe doğru götürme hevesindesin. Hevesin kursağında kalacak çünkü CHP var" dedi.CHP Yalova İl Teşkilatı tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde 'Kendine Değil, Kentine Çalışan Yerel Yönetimlerö adlı bir toplantı yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, Faik Öztrak, Umut Oran ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve milletvekilleri Tanju Özcan, Kamer Genç, Süheyl Batum, Sinan Aygün, Süleyman Çelebi, Aytuğ Atıcı ve Veli Ağababa katıldı.

'TABELA PARTİSİNDEN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Yapılan toplantının açılış konuşmasını CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaptı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın AK Parti'ye geçişini eleştiren İnce, 'Yalova'da biliyorsunuz bir kutsal ittifak kurdular. 2009'da, 'AKP'nin karşısında ben varım. AKP'ye CHP muhalefet edemiyor. AKP'yi ben yok ederim. Ey laikler, solcular, milliyetçiler düşün arkama' dedi. Ne yazık ki Yalova halkı da düştü. Tabela partisinden belediye başkanı oldu arkadaşımız. Sonra 2012'de gitti milletvekili ile birlikte başbakanla pazarlık yaptı. 'Ben de sizi destekleyeceğim 2-0 yapacağız Yalova'dan, şu Muharrem İnce'den de kurtulacaksınız' dedi. Ama ne oldu? Bu millet 26 bin oyla seçmişti beni bu sefer 42 bin oyla seçti. Milletvekili ile belediye başkanı bir olacaktı CHP'ye milletvekili çıkarmayacaklardı. Bu millet bu oyunu gördü ve bozduö dedi.

Yalova'da kötü gidişe ve kutsal ittifaka 'dur' denilmesi gerektiğini ifade eden İnce, şöyle devam etti:

'Geçmişin dönek solcularına sesleniyorum. İyi yaptınız gittiniz verdiniz oylarınızı. Benim solculuğumu beğenmeyip Cuma namazına giden CHP il başkanı olmaz diyenler bugün gitmiş AKP'ye il başkanı olmuş. Benim solculuğumu beğenmeyip kendi gidip AKP'ye üye olanlara sesleniyorum. CHP'nin adayını beğenmeyip DP adayı da laiktir diye oy verenlerin vicdana sesleniyorum. O verdiğimiz oylar ampule gitti şimdi. Siz de ampule oy verdiniz bunu unutmayın. Yapacağınız bir iş var. Bence günah çıkarmalısınız. Ona oy veren bütün dönek solculara sesleniyorum. Gelin bu günahınızdan kurtulun. Gelin CHP'ye bu ampulü burada söndürelimö

GÜRSEL TEKİN: ONUN, BUNUN HAKKINI YEMİŞLERSE HARAM OLSUN

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, AK Parti yönetimindeki yerel yönetim anlayışının farklılığına dikkat çekerek, 'Benim yaşamış olduğum kent İstanbul'u örnek gösterelim. Bir dönemler Yalova da İstanbul'un bir ilçesiydi. Bir Ahmet İsvan, iki Aytekin Kotil, üç Nurettin Sözen. Karşısındaki belediye başkanlarını sayalım. Bir Tayyip Erdoğan. Servetini bilen arkadaşlarımız var mı' Yok. İki Sayın Dalan, servetini bilen var mı? Üç Sayın Topbaş. Servetini bilen var mı? Yok. Şimdi buradan şu noktaya gelmek istiyorum. Çok şey anlatmamıza gerek yok. Size bir fotoğraf sunuyorum. Bir kentine çalışan, namuslu, şerefli, sosyal demokrat belediye başkanları. Bir de kendine çalışana üç tane örnek gösterdim. Kamuoyuna yansımış. Buna bizim bir şey söylememize yok. Türkiye'nin en önemli iş adamı çıktı Sayın Başbakan için belediye başkanı olduğu dönemde '1 milyar dolar parası var' dedi. Sayın Başbakan dava açabildi mi acaba. Nerden geldi bu servetler. Biz servet düşmanı değiliz. Tam tersine. Eğer alın teri ile servet edinmişlerse ak sütleri gibi kendilerine helal olsun ama onun, bunun hakkını yemişlerse haram olsun diyorum hepsine benö dedi.

UMUT ORAN: HELVAYI YAPAMADIĞI KESİN

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın 'usta' olmadığını söyledi. Oran, 'Her türlü potansiyel var. Çalışan, çalışmayan, muhtaç insan sayısı var. Her türlü, sanayide, tarımda büyük potansiyeli var. 3 tarafı denizlerle çevrili. Sorun mutfakta. Çünkü mutfaktaki bugün kendini büyük usta olarak gören Recep Tayyip Erdoğan'ın ne olduğu belli değil. Usta olmadığı kesin de, helvayı yapamadığı kesin de ne olduğu belli değil. Çarkçı başı mı, kabzımal mı, ekonomist mi, efendim sağlıkçı mı, hukukçu mu ne olduğu belli değil. işte esasında sorun burada. Türkiye önünde biraz baktığımız zaman çok önemli sorunları var. Vatandaşın algısında da çok büyük değişiklik var. Demokrasi, insan hakları, işsizlikle mücadele, dış politika ve terörle mücadele, ulusal güvenlikle ilgiliö dedi.

FAİK ÖZTRAK: SON 10 YILDA TÜRKİYE'NİN DIŞ BORCU 197 MİLYAR DOLAR ARTMIŞ

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise isminde Adalet ve Kalkınma olan partinin 10 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, ' Ama son 10 yıldır Türkiye'de ekonomide yaşadıklarımızın ne adaletle ne de kalkınmayla uzaktan yakında hiçbir ilgisi yok. son 10 yılda Türkiye'nin dış borcu 197 milyar dolar artmış. İç borcumuz 133 milyar dolar artmış. Her iki bu artışlar 80 yıllık bu parti iktidara gelmeden önceki 80 yıllık cumhuriyet hükümetlerinin almış oldukları borcun birer buçuk katı. 10 yılda 80 yılda alınan borcun 1,5 katını kullanmışlar. 38 milyar dolarlık bu ülkenin mal varlığını satmışlar. 'IMF borcunu ödedik' diye övünüyorlar. Bu ne biçim hesaptır. Eğer borcu ödedik diye övünüyorsan toplam borcun azalması lazım. 10 milyarı ödemişsin elindeki 38 milyar varlığı satmışsın üstüne yetmemiş 330 milyar dolar da borçlanmışsın, borcu ödedim diyorsun. Bu çok ciddi bir göz boyamadır. Aslında bu memlekette her yerde borca battıkö diye konuştu.

BÜLENT TEZCAN, HEVESİN KURSAĞINDA KALACAK

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. 'Hevesin kursağında kalacak' diyen Tezcan, 'Türkiye'nin dar bir geçidin içerisinden geçtiğini söyledi. 'AKP 10 yıllık iktidar döneminde artık çekinmeden, küstahça bir cesaretle Türkiye'de demokrasiyi tavsiye ettiği gibi, totaliter faşizmi Türkiye'ye yerleştirdiği gibi bunu savunmaya, ifade etmeye ve meşrulaştırmaya da başladıö diyen Tezcan, şöyle devam etti:

'Bu ülkede Başbakan ağzını açtığı zaman CHP ile, İsmet Paşa ile, tek parti dönemi ile sözün başından sonuna kadar hesaplaşmayı maharet sanıyor. Başbakana sesleniyorum; Bugün CHP Türkiye'de tek parti döneminden, yoksulluktan bu ülkeyi aldı, işgal içerisindeki bir ülkeden modern bir cumhuriyet yarattı. Kadının eşit ve özgür, emeğin özgür olduğu bir Türkiye yarattı. Bu ülkeyi tek parti döneminden aldı, dünyada daha demokrasilerin olmadığı bir çağda kararlı bir şekilde sandıkla iktidarı devretme cesareti ile çok partili demokrasiye geçirdi. Sen ey Recep Tayyip Erdoğan cumhuriyetin kazanımları üzerinde, demokrasiyle, sandıktan çıkarak elde ettiğin iktidarı sandıkla terk etmeme peşindesin. Demokrasiden alıp bu ülkeyi tek partili bir faşist bir diktatörlüğe doğru götürme hevesindesin. Hevesin kursağında kalacak çünkü CHP varö dedi.

BİHLUN TAMAYLIGİL: GELECEKTE KAFASINI VURACAK YER BULAMAZ

'Onların Silivri Zindanı onlara dar gelir ama bizim yüreğimiz ve inancımız bizi her zaman aydınlığa koşarak götürürö diyen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de, hukukun bir gün herkese lazım olacağını söyledi. Tamaylıgil, ' Hukuku bugün unutan gelecekte kendine lazım olduğu zaman kafasını vuracak yer bulamazö dedi. Toplantının ardından CHP'li heyet partililerle birlikte bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Tezcan Umut Oran Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title