Haberler

Hesmek'te 387 Kursiyer Sertifika Aldı

Hendek Belediyesi Meslek Eğitim Kursu (HESMEK) 2013-2014 yılı, yılsonu etkinliği programında 387 kursiyer sertifikalarını Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin elinden aldılar.

Hendek Belediyesi Meslek Eğitim Kursu (HESMEK) 2013-2014 yılı, yılsonu etkinliği programında 387 kursiyer sertifikalarını Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'nin elinden aldılar.

HESMEK 2013-2014 yılı, yılsonu etkinliği Hendek Ticaret Merkezi'nde düzenlenen programla gerçekleşti. Hendek Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü başlattığı meslek eğitim kurslarında, bağlama, gitar, keman, ney, ebru, diksiyon, bilgisayar, Osmanlıca, tiyatro, Arapça, hat, resim ve fotoğrafçılık kurslarında eğitim alan kursiyerlere yılsonu etkinliği programı yapılarak, sertifikaları verildi.

Programın açılış konuşmasını HESMEK sorumlusu Orhan Aydın yaptı. Aydın, HESMEK'te bu yıl 16 branşta eğitici, öğretici faaliyetlerde bulunulduğunu belirterek, "Kurslarda kişisel eğitim dalında diksiyon, dil öğrenim dalında Arapça, Osmanlıca, gösteri sanatları dalında keman, bağlama ve ney, geleneksel sanatlar dalında ebru ve Hüsn-i Hat, görsel sanatlar dalında fotoğrafçılık, modern sanatlar dalında yağlı boya, sulu boya ve kara kalem, bilim teknoloji dalında bilgisayar kullanımı ve trompet, trombon, klarnet, yan flüt, saksafon enstrümanlarıyla orta öğretim çağındaki öğrencilerimizin oluşturduğu bando kursu çalışmalarımızla faaliyet gösterdik. Hendek'te bu hizmetleri sizlerle buluşturmaktan mutluyuz. Kurslarımıza sahip çıktığınız sürece faaliyetlerimiz devam edecek. HESMEK'e desteklerinden dolayı başta belediye başkanımız, halk eğitim ve milli eğitim müdürlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, eğitim önemine değinerek, "HESMEK kurslarımız ile, bizim eğitim ile alakalı Hendek'imize, öğrencilerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza ve her grubun özellikle eğitim alması gerektiğinin altını çizerek, eğitime çok önem veriyoruz. İlçe olarak Dünya standartlarını yakalamak istiyoruz. Bizim daha önce bando takımımız vardı kapandı. Bando takımı bize dedelerimizin mirası değil, gelecek nesillerimizin emanetiydi. Bunun için bando takımımızı çok sıkı bir şekilde, son derece modern cihazlarla yeniden kurduk ve ilk olarak 23 Nisan'daki ilk çıkışlarıyla büyük bir sevgi sağladılar. Tiyatro ekibimiz de yine şehir dışında ilçemizi temsilen tiyatro oyunu sahnelediler. HESMEK'te görev yapan tüm hocalarımızı ve kursiyerlerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan İnci konuşmasının devamında, "Hangi dalda bakarsanız bakın Hendek her alanda başarılıdır. Bu başarıların altında Hendek halkının ve gençlerinin zeki olması yatmaktadır. Sporda Dünyada ve Avrupa'da varız. Spor gibi diğer dallarda da derece yapan bir Hendek var. Türkiye'deki belediyeler içinde değil, bir taraftan Avrupa'sı bir taraftan balkanlar ve Afrika'da yaptığımız çalışmalarla hem Türkiye'de göz dolduran hem de Dünya'daki diğer belediye başkanlarına ders veren bir belediyecilik yaptık. Türkiye'de hep birincilik ödülleri aldık. En son Başbakanımızın verdiği, dere ıslahı ile ilgili almış olduğumuz ödül, Hendek halkının sevgisini toplamıştır. Bizler de Hendek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sanat kurslarımızı önemsiyoruz ve şartlarımızı zorlayarak 16 dalda kurs açıyoruz. Burada amacımız hem Hendek halkını hem de üniversiteli arkadaşların sosyal hayatlarına katkı sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak. Bu faaliyetlere sahip çıktığınız sürece bizlerde size hizmet vermekten mutluluk duyarız" dedi.

Program sonrası HESMEK hocalarına ve kursiyerlere sertifikaları verildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ali inci türkiye hendek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title