Haberler

Hesaplama Karışınca, Paralar Şanlıurfa Yerine 1 Yıl Tekirdağ'a Gönderilmiş

Güncelleme:

İller Bankası'nın, yüz ölçümü büyüklükleri peş peşe gelen Şanlıurfa ve Tekirdağ'ın yerlerini karıştırdığı ve yanlışlıkla Tekirdağ'a fazladan ödenek gönderdiği anlaşıldı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, İller Bankası, 30 Mart 2014'te 'büyükşehir' statüsü kazanan 14 il için, yüzölçümlerine, nüfuslarına, köy sayılarına, kırsal alan nüfuslarına ve gelişmişlik endeksine göre genel bütçeden pay ayırdı.

HESAPLAR KARIŞTI

Hesaplama sırasında, 19 bin 451 kilometrekarelik Şanlıurfa'nın yüzölçümü ile listede hemen ardından gelen 6 bin 313 kilometrekarelik Tekirdağ'ın yüzölçümü karıştırıldı.

Böylece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bir yıl boyunca fazladan ödenek gönderildi. Tekirdağ'a yanlışlıkla fazla ödenen paranın, 200 milyon TL'yi bulduğu öne sürüldü.

'2 AYDIR ÖDÜYORUZ'

Hatanın fark edilmesi üzerine İller Bankası, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden parayı geri istedi.

Belediyenin yıllık bütçesinin neredeyse dörtte birine tekabül eden paranın geri ödemesi protokole bağlandı.

İller Bankası'nın, 2016'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ödeneğinde kesinti yaparak 200 milyon TL'yi taksit taksit geri alacağı öğrenildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olayı doğrularken, "Miktar 200 milyon değil, daha düşük. Maliye Bakanlığı'yla görüştük. Resmi sistem tamamlandı, protokole bağlandı. Parayı iade süreci 2 aydır devam ediyor" dedi. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İller Bankası Habertürk Şanlıurfa Tekirdağ Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

Her şey karışık:

işe girdiğimde devlet bana 25 yıl çalışıp emekli olabilirsin dedi ve benimle sözleşme imzaladı. 10 yıl çalıştıktan sonra bana diyor ki 25 senede değil 40 senede emekli olacaksın. Bunu baştan söyleseydin ben sözleşme imzalamazdım. Yaptığımız sözleşmeye ben uyuyorum devlet uymuyor. Sözleşmemize rağmen ben çıkıp 25 yılda değil 15 yılda emekli olacağım dersem devlet bunu kabul eder mi ? Peki ben neden kabul edeyim ? Bu çok büyük bir haksızlık.

15
1
yanıtYanıtla
2828:

iyi ya 45 yaşında emekli olun sonra türkiye niye ilerlemiyorgh

yanıt1
yanıt2
vatandaş:

2 ayda 200 milyon tl mi? resmen soyuluyyoruz biz vergi verelim paaralar doğuya aksın olcak iş mi bu?

9
4
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

o parayı belediyeden istemiyeceksiniz o parayı edirne ye yollayan memur ve amirini görevden alacaksınız ki bir daha memur ve amirleri hata yapmayacaklar

10
2
yanıtYanıtla
SAF BİLAL:

YANILMIŞIK. . . . ALDATILDIK . . . CHP YAPMIŞTIR. . . . . . . . AKŞAM ELEKTRİKLER KESİLDİ ÇALIŞAMADIM.

10
0
yanıtYanıtla
cingene vatan evladıdırMobil-ANDROID:

olsun boşa gitmemiş aslan gibi askerlik yapıp vatanına sahip çıkarlar

4
6
yanıtYanıtla
Ahmet Mobil-IOS:

Urfa'nın bütçeside yok, Doğu illerine verilen paranın nereye gitti belli, aman yanlışlık yapmayın kandil vermez ha

4
5
yanıtYanıtla
trakman Mobil-ANDROID:

kbm sen nasil bi mahluksun ki trakyalilara cingene deme cesaretinde bulunuyorsun. emin ol cingeneler sizden bes kat daha iyidir.

7
2
yanıtYanıtla
t-wayneMobil-ANDROID:

görüyorum ki biz trakyaliyiz diye çingene givi benzetmeler yapıyorsunuz biz dibine kadar has türküz keşke türkiye deki herkes trakya dekiler kadar vatanına bağlı olsa aaa şu da var bize öyle yakıştırma yapanların. ... soyundan girip sopundan çıkıyorum ulan azcık delikanlı olun delikanlı trakya insanı kadar bayrağıniza sahip çıkın yeter trakyali içki içer sigara içer ama birtane bayana yan gözle bakmaz haram yemez urfayi bombalayin gitsin

5
3
yanıtYanıtla
MAHSUPLAŞMA:

URFALI Telefon dolandırıcılarının dolandırdıkları paralar ile MAHSUPLAŞIN.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title