Haberler

HES Kamulaştırmaları Resmi Gazete'de

Güncelleme:

HES ve Enerji Nakil Hattı projeleri için ihtiyaç duyulan taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Hidro Elektirik Santrali ve Enerji Nakil Hattı projeleri için ihtiyaç duyulan taşınmazlar acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Şırnak'ın, Silopi İlçesinde tesis edilecek Silopi Termik Santrali, Antalya'nın, Manavgat ve Serik İlçelerinde tesis edilecek Zincirli Hidroelektrik Santrali, Giresun'un, Dereli İlçesinde tesis edilecek Angutlu Hidroelektrik Santralinin yapımı ile Sivas ve Erzincan il sınırları içerisinde tesis edilecek olan Çobanlı Hidroelektrik Santraline ait enerji nakil hattının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Çankırı'nın, Merkez ve Kızılırmak ilçelerinde tesis edilecek Tımarlı Hidroelektrik Santrali ve Çankırı TM-Bayan KÖK-Bayat KÖK-Çorum II TM Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazlar ile Nevşehir'in, Merkez ve Gülşehir İlçelerinde tesis edilecek Tuzköy Hidroelektrik Santrali Projesini, ulusal elektrik sistemine bağlayacak enerji nakil hattının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Ayrıca, 2012 Yılı Yatırım Programında 2010A010130 proje numarasıyla yer alan "Silvan I. Merhale (GAP) Projesi" kapsamındaki Silvan Barajı İletim Kanalı 2. Kısım (Silvan Tüneli) İnşaatının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Silvan HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title