Haberler

Hes Firması Dereye Balık Yavrusu Bıraktı

Salarha Deresi’nde HES Projesi yürüten firma, Dörtyol köyü tüzel kişiliği ile yaptığı protokol kapsamında dereye 10 bin adet alabalık yavrusu bıraktı.

Salarha Deresi'nde HES Projesi yürüten firma, Dörtyol köyü tüzel kişiliği ile yaptığı protokol kapsamında dereye 10 bin adet alabalık yavrusu bıraktı.

Rize'nin Salarha Vadisi'nde HES projesi yürüten Çalık Holding, vadi içerisinde bulunan Dörtyol köyü tüzel kişiliği ile daha önce imzalanan protokol kapsamında, bugün köydeki Salarha Deresi'nin kollarına 10 bin adet alabalık yavrusu bıraktı.

Balıklar, Dörtyol Muhtarı Hasan Nuri Sadıkoğlu ve Salarha Vadisi Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Toptan tarafından bırakıldı.

Muhtar Sadıkoğlu, yaptığı açıklamada, firma ile yapılan protokol kapsamında balıkların dereye bırakıldığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bunlar büyüyecek. Bu ırmaklar balıkla dolacak. Buna inanıyoruz. Protokolün bu maddesini yerine getirdikleri için Çalık Holding'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Toptan da enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirterek, "Ancak bölgemizde çevreden çok firmaların karlılığı düşünülerek çevreye zararlı olan projeler tercih edilmiştir. Geçen yıl dereye bırakılan inşaat atıklarından dolayı 10 binin üzerinde balık öldü. Bugün bu dereye bırakılan balıklar yaşanan bu çevre felaketini telafi etmeye yetmez. Biz projelere karşı değiliz. Derelerimizde su seviyesi azaldıkça tahribat daha da artmaktadır. Bu nedenle firmaları daha hassas olmaya, bu çalışmaları denetlemekle sorumlu kurumları ise görevlerini daha hassas yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Öte yandan geçen yıl Salarha Deresi'nde 10 binin üzerinde balığın telef olduğu tahmin ediliyor. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çalık Holding Dörtyol HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title