Haberler

Hes Bilgilendirme Toplantısı Protesto Edildi

Şalpazarı ilçesinde Ağasar Deresi üzerinde kurulması planlanan 2 HES için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şalpazarı ilçesinde Ağasar Deresi üzerinde kurulması planlanan 2 HES için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Atatürk İlkokulu toplantı salonunda, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile HES şirketi yetkililerince düzenlenen toplantıya gelen Şalpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Demirbaş, Doğancı Köyü Muhtarı Mustafa Alıcı, Çamlıca Köyü Muhtarı Hasan Yamaç, Sayvançatak Köyü Muhtarı Erol Çömez, Geyikli Yenimahalle Muhtarı Muhammet Göce ve CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ünal Özen ile bazı vatandaşlar, toplantıyı protesto ederek salonu terkettiler.

Şirket yetkilileri ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarının ricası üzerine salona dönen CHP İlçe Başkanı Özen, HES projesi ile ilgili sunumunu dinledikten sonra, "İlçemizin bütün köylerinde su problemi var. Ağasar Deresi'nin suyu da yetersiz. Eğer 2-3 gün önce yağmur yağmasaydı, derede kanalizasyon kokusundan duramazdık. Şirketleri de seviyoruz. İnsanları da seviyoruz. Emeğinize saygı duyuyoruz ama bu deremizde böyle bir şeyin olmasına izin vermiyoruz. Bize rüzgar panelleri yapın, başka bir şey yapın, doğamıza müdahale etmeden, sularımızı engellemeden. Deremize santral yapmayın" dedi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Demirbaş Mustafa Alıcı Şalpazarı HES Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title