Haberler

İşte Herkesin Ankaralı Sandığı Gökçek'in Gerçek Memleketi

Güncelleme:

Cumartesi günü istifa edeceğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'i herkes Ankaralı sanıyor, ancak Gökçek aslen Urfalı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Cumartesi günü istifa edeceğini duyurdu. İstifa nedeniyle Gökçek bir anda ilgi odağı haline geldi. Gökçek'le ilgili merak edilen soruların başında ise aslen nereli olduğu sorusu var.

ASLEN URFALI

Gökçek 20 Ekim 1948 yılında Ankara Keçiören'de doğdu. İlk kez burada belediye başkanı oldu. Bu nedenle birçok kişi Gökçek'i Keçiörenli zannediyor. Oysa gerçek çok farklı.
Gökçek aslen Şanlıurfa Halfetili.

"BABA TARAFINDAN URFA HALFETİLİYİM"

Gökçek 2014 yılında Habertürk Gazetesi'nden Kübra Par'a verdiği röportajda, "Annem Kosova, Prizrenli. Babam Urfa'nın Halfeti kazasından. Kökenimiz Türk." demişti.

2013 yılında A-Haber'de Sevilay Yükselir'in programına katılan Gökçek Urfalı olduğunu söylemişti.

İşte Gökçek'in programda söylediği sözler:

Ben Türküm. Baba tarfından Urfa Halfetiliyim. Bizim geçmişimizde Tatarlık var. Bizim sülalemiz padişahın haberciliğini yapmış.

1967 YILINDA ANKARA'YA YERLEŞTİ

Babasının görevi nedeniyle çocukluğu Gaziantep'te geçti. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamlayan Gökçek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrencilik hayatına başlayınca 1967 yılından itibaren Ankara'ya yerleşti. O günden beri de Ankara'da yaşıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Melih Gökçek Şanlıurfa Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title