Haberler

Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal Açıklaması

Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal, mutlu bir geleceğin anca birlik, beraberlik içerisinde ve sporla olabileceğini belirtti.

Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal, mutlu bir geleceğin anca birlik, beraberlik içerisinde ve sporla olabileceğini belirtti.

Doğa yürüyüşlerine katılımların günden gün arttığını belirten Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal, Zonguldak ve çevresinde bir çok güzergahta doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Katılımın günden güne arttığını ifade eden ve bir yılı değerlendiren Erkal konuşmasında, "Mutlu bir geleceğin anca birlik, beraberlik içerisinde ve sporla olabilir. Bizlerde Zonguldak Herkes İçin Spor Federasyonu olarak her hafta belirlediğimiz güzergahlarda doğa ve spor yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bu yıl içine yaptığımız etkinlikler arasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü adına yürüyüş gerçekleştirdik. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) lavuar işçisi olarak çalışan ve 1992 yılında vefat eden Mustafa Bilir anısına düzenledik. Göldağı tabiat parkında doğa yürüyüşü düzenlendik. Karabük'ün Yenice ilçesinde Şirinköy'de bulunan bin 200 rakımlık Kızılöbek dağının tepesine çıktık. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Herkes için Spor İl Temsilciliğimiz tarafından Harmankaya Şelalelerine doğa yürüyüşü düzenledik. Milli Mücadelemizin kazanılması için ecdadımızın büyük kahramanlıklarla dolu, tarihe altın harflerle nakşedilen, ulusal bağımsızlığımızın dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı'nda Kastamonu halkının yapmış olduğu fedakarlıkları anmak ve İstiklal'in kazanılmasına dair verilen mücadeleyi gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla her yıl ülkemiz genelinden katılan yürüyüşçülerle Kastamonu- İnebolu arasındaki 105 km'lik İstiklal Yolu yürüyüşü gerçekleştirdik. Önümüzdeki ay Yenice'de yer alan Şeker kanyonuna gideceğiz. Bilindiği gibi Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilciliği olarak her hafta bir parkur belirleyip, doğa yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. İsteyen sporseverler etkinliklerimizi sosyal medya aracılığıyla da takip edebilirler" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kastamonu Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title