Haberler

Her Yönüyle Diyarbakır" Fotoğraf Sergisi

Diyarbakır Valiliğince düzenlenen "Her Yönüyle Diyarbakır" adlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Diyarbakır Valiliğince düzenlenen "Her Yönüyle Diyarbakır" adlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını, kentin farklı kültür ve inançları bünyesinde barındırdığını söyledi.

Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerini ortaya koymak, bu güzellikleri Türkiye ve dünyayla paylaşmak için fotoğraf yarışması düzenlediklerini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Ne kadar önemli değeriniz ne kadar çok kültürel varlığınız olursa olsun, siz bunları tespit edip dünyayla paylaşmadıysanız onların ekonomik girdilerinden faydalanma imkanı olmayacak. Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğrafları bir kitapçık haline getirip, herkesle paylaşarak Diyarbakır'ın bu güzelliklerini anlatmaya gayret ettik. Bu çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan, sergide beğeniye sunulan fotoğrafların yüzde 80'inin Sur'da çekilmesinin ilçenin ne kadar zengin tarihi değerlere sahip olduğunu gösteren bir ölçüt olduğunu vurguladı.

Özkan, Diyarbakır'ın tarih ve turizmle ön plana çıkması ve tanınması gereken bir şehir olduğuna işaret ederek "Ancak terör örgütünün faaliyetleri neticesinde son yıllarda terörle anılmaya başlandı. Biz Diyarbakır'ın güzel yönlerini anlatmaya devam edeceğiz çünkü Diyarbakır Türkiye ve dünyaca tanınması gereken bir hazinedir. Diyarbakır hak ettiği kültür ve turizm şehri olma hedefine en kısa zamanda ulaşacak." diye konuştu.

Törende daha sonra Vali Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title