Haberler

Her Yıl Ramazanın 17'si Dünya Helal Günü Olarak Kutlanacak"

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Dünya Helal Günü’nün Ramazan ayının 17’nci gününde kutlanacağını söyledi.

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Dünya Helal Günü'nün Ramazan ayının 17'nci gününde kutlanacağını söyledi.

Helal ürünler konusunda araştırmalar yapan ve tüketicileri bilinçlendirmek maksatlı çalışmalarını sürdüren GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer; "Dünyada; 'Anneler günü', 'Babalar günü', 'Sevgililer günü','Dünya Gençlik Günü','Dünya Gıda Günü' gibi modernitenin ve onun getirdiği modanın dünyevi anlamlar atfedilerek kutlanılan günleri görüyoruz" dedi.

Büyüközer, "GİMDES olarak, World Halal Council (Dünya Helal Konseyi) üyeleri ve tüm dünyada muteber Helal Sertifikalama kurumlarının müşterek kararı ile bu sene 4'üncüsü ifa edilecek 17',nci Ramazan Dünya Helal Günü'nün (22 Haziran Çarşamba) insanlığın yeniden dirilişine ve Allah'a isyandan vazgeçilmesine, 'Helal ve Tayyib' ürünlerle yaşabilirliğe vesile olmasını diliyoruz. Hep birlikte Allah'ın ipine sarılarak lokmamızın helale doğru daha çok yakınlaşmasına ve hayatımızın helalleşmesine önemli katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Dünya Helal Günü'nün, unutulmaya yüz tutmuş helal lokma sorumluluğumuzu bize hatırlatacağını, hep birlikte Allah'ın ipine sarılarak lokmamızın helale doğru daha çok yakınlaşmasına ve hayatımızın helalleşmesine önemli katkı sağlayacağını ümit ettiklerini belirten Dr. Büyüközer: "WHC üyeleri olarak tüm dünya bu sene 4'üncüsü yapılacak Dünya Helal Günü'nün tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyoruz. Dünya Helal Günü, 'Helal' konusundaki bilincimizin ve anlayışımızın artması ve bu davanın daha geniş çevrelere duyurulması niyetiyle kutlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sağlıklı, olgun, hamiyetli, vatanperver, dindar bir nesil inşa etmek isteniyorsa, işe yenilen ve içilenlerin 'helal mi, haram mı' olduğu konusundan başlaması gerektiğini vurgulayan Büyüközer, "Helal konusunda müminlere inen ilk ayet olan Enfal Suresinin 69'uncu ayeti bizler için büyük önem arz etmektedir. Bu Ayet-i Kerime Hicri 624, Ramazanın 17'nci günü, İslam ve küfrün ilk savaşı olan Bedir Savaşı'nda nazil olmuştur.

Sağlıklı, olgun, hamiyetli, vatanperver, dindar bir nesil inşa etmek istiyorsak, 'Helal mi, Haram mı' olduğu konusundan başlamalıyız. Yüz yıldır büyük tehdit altında bulunan ve bu sebepten dolayı, en önemli duruma gelen 'Halalen Tayyiben Gıdalarımızı' hatırlatmak ve bu farkındalığı yaymak maksadı ile dört yıldır kutladığımız bu günümüzü, bu yıl da görkemli programlarla kutlayacağız" dedi.

Büyüközer, son olarak şunları kaydetti: "Tayyib, yani güzel insanlar istiyorsak, tükettiğimiz gıdaların helal yoldan kazanılmış ve Allah'ın haram kılmadığı helal ve tayyib ürünlerden olmasına dikkat etmeliyiz. Bu Mübarek Ramazan günlerimizi de Rabbimiz hayırlı, huzurlu ve bereketli kılsın". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kami Büyüközer Dünya Gıda Günü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title