Haberler

Her Yaş Aralığına Özel Yaş Yönetimi ile Yaşlanmayın

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, yaşlanmanın çevresel ve genetik etkenlerin bileşimi sonucu ortaya çıkan doğal ancak pek de hoşlanmadığımız bir durum olduğunu belirtti.

Dr. Plus Dermatoloji Klinikleri Genel Koordinatörü Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Yıldırım, "Kozmetik dermatoloji ile ilgilenen bir dermatalog olarak sizlere yaş yönetimini dermatolojik yönden anlatmaya çalışacağım. Yaşlanma çevresel ve genetik etkenlerin bileşimi sonucu ortaya çıkan doğal ancak pek de hoşlanmadığımız bir durum. Cildin yenileme kapasitesinin yaşla azalması sonucu karşımıza incelmiş, esnekliğini ve homojenliğini kaybetmiş daha ileri dönemde deformasyonların gözlendiği cilt yapısı olarak çıkar." dedi.

Dr. Gül Yıldırım, cilt bakımı hakkında şöyle konuştu:

"Yaşlanma belirtilerini geri çevirmek için estetik uygulamaların ilk dönemlerinde yaşlanma karşıtı olarak tanımlanan tamamen kırışıklıkları yok etme, boşlukları doldurmaya yönelik abartılı uygulamalar yapılıyordu ve sonuç doğal hatlarını kaybetmiş, ifadesiz eskisinden tamamen farklı yüzler olarak karşımıza çıkıyordu. Günümüzde yaşlanma karşıtı uygulamalar, yerini aging management olarak ifade edilen yaş yönetimi felsefesini benimseyen uygulamalara bırakmıştır. Yaş yönetimi öncelikle korumayı, bilinçlendirmeyi ve kişiye özel tedaviler sunulmasını hedefler. 20-30 yaş aralığında cildin erken yaşlanmasına neden olabilecek faktörler engellenir. Güneşten korunma, uyku düzeni, bilinçli cilt bakımı için doğru ürün kullanımı, kış mevsiminde peeling uygulamarı, mimik çizgilerinin önüne geçmek için naturel botox uygulamarı mevsim dönümlerinde cildin savunmasını arttıran ışık dolguları gibi işlemlerle cildin uyarılması ve kollajen sentezinin optimum seviyede tutulması amaçlanır. Hyalluronik asid içeren dolgular bir yandan cildin kaybettiği hyaluronik asidi yerine koyarken diğer yandan cilt için gerekli antioksidanlar sayesinde dış etkenlere karşı cildi korur.40-50 yaş aralığında saydığım önlemlere ilave olarak yağ dokusunun azalmasına bağlı oluşan çökmeleri tedavi etmek üzere dolgu uygulamaları yapıyoruz. Dolgu uygulamalarında boşluk doldurmak yerine artık doğal kıvrımların korunduğu, yeteri kadar volüm kazandırılarak daha doğal sonuçlar elde ettiğimiz yeni teknikler kullanıyoruz. Yüzde aynı zamanda lifting etkisi yaratan kanülü vektörel çalışmalarla seanstan hemen sonra farkı görebiliyoruz. Aynı zamanda cildin elastikiyet kaybının hissedilmeye başlandığı bu yaşlarda cildi soymadan ısıtarak sıkılaştırmayı sağladığımız ütüleme tedavileri ile oldukça iyi sonuçlar alıyoruz.50-60 yaş aralığında yağ dokusu kaybı derin dolgu uygulamaları ile düzeltilirken fraksiyonel lazer tedavileri ile cilt sıkılığı ve kalitesini yeniden kazanabiliyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gül Yıldırım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title