Haberler

Her Üç Çocuktan Biri 18 Yaş Altında Evlendiriliyor"

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, günümüzde her 3 çocuktan biri 18 yaş altında evlendirildiğini ve kız çocuklarına eğitim hakkı tanınmamasının, çocuk denilecek yaşta evlendirilmesinin, eğitime yeterince önem verilmemesinden kaynaklandığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, günümüzde her 3 çocuktan biri 18 yaş altında evlendirildiğini ve kız çocuklarına eğitim hakkı tanınmamasının, çocuk denilecek yaşta evlendirilmesinin, eğitime yeterince önem verilmemesinden kaynaklandığını söyledi.

İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından kadının toplumdaki yeri ve önemi ile ilgili bir konferans düzenlendi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da katılımıyla gerçekleşen konferansa, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye'de eğitime yeterince önem verilmediğini söyleyen Aylin Nazlıaka, "Günümüzde her 3 çocuktan biri 18 yaş altında evlendiriliyor. Kız çocuklarına eğitim hakkı tanınmaması, çocuk denilecek yaşta evlendirilmesi ve Türkiye'de 3 buçuk milyon insanın okuma yazma bilmemesi, eğitime yeterince önem verilmemesinden kaynaklanıyor" dedi.

CHP'den siyasete girmesi konusunda teklif alan Nazlıaka, "Ülkemizde 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı. Bizden daha ileri seviyede gibi görünen birçok ülkede bile bu hak yoktu. Ailemin de partisi olan CHP'den siyasete atıldım. İçinde bulunduğumuz süreç toplumsal eşitsizlik konusunda en sıkıntılı ve sorunlu süreçtir. Kadın haklarında ya da yasalarda yenilikler yapmak yerine günümüzde var olanı koruyamama durumuyla karşı karşıyayız. Yaptığım işlerden sonra halkı temsil eden 550 milletvekilinden biri olarak yastığa başımı koyduğumda 'Bugün gerçekten ülkem ve halkım için doğru işler yaptım mı?' sorusunu her gece kendime soruyorum" diye konuştu.

İlk iş deneyiminin Koç Holding'de olduğunu söyleyen Nazlıaka, "İşin önemlisi ya da önemsizi yoktur. Size verilen tüm işleri layığı ile yapmanız gereklidir. Fotokopi de çekiyorum, çiçek de suluyorum, yönetici pozisyonunda da görev yapıyorum. 23 yaşımda kendi işimi kurmaya karar verdim. Ailem bu konuda maddi olarak çok fazla arkamda duramayacağını belirtti. Buna rağmen kendi yolumu çizmem gerektiği düşüncesiyle yola çıktım. O zorlu yolda yılmadım ve insan kaynakları alanında kendi şirketimi kurdum. Elbetteki ilk beş yıl çok zor geçti. Daha sonrasında bu alanda bir ilk olma ve kendimi geliştirme yoluna gittim. Hürriyet Gazetesi ile yaptığım görüşmeler sonuncunda şu anda hala yayın hayatına devam eden Hürriyet İK Gazetesi'nin çıkarılmasında öncü oldum" ifadelerine yer verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aylin Nazlıaka Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title