Haberler

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinatörlüğünde geçen yıl uygulamaya başlanılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi kapsamında düzenlenen törenle 250 fidan toprakla buluştu.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinatörlüğünde geçen yıl uygulamaya başlanılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi kapsamında düzenlenen törenle 250 fidan toprakla buluştu.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinatörlüğünde geçen yıl uygulamaya başlanılan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın projesi olan Eğitim Bir Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteklediği proje kapsamında Yunusemre Yağcılar Mahallesi'nde fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Törende, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ve Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinden 100 öğrenci tarafından toplam 250 fidan toprakla buluşturuldu.

Proje öncesinde Manisalılar tarafından bakılan yetim sayısının 100 civarında olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, projenin geçen yıldan bu yana uygulanmasıyla birlikte 600'lü sayılara ulaşıldığını belirtti.

Dernekbaş, "Hedefimiz Manisa'da bin yetime bakmak ve yetim bakmayı kültür haline getirmek istiyoruz. Yetimlere yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla etkinliği düzenledik ve hatıra ormanı oluşturduk. Bu etkinliğe katılan öğrencilerimiz projeye katılan öğrencilerimiz." dedi.

Proje kapsamında sınıflarda bulunan kumbaralara atılan paraların yetim öğrenciler ile buluşturulduğunu ifade eden Dernekbaş, yetim öğrencilerin ihtiyaçlarının buradan karşılandığını kaydetti.

Törende yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından fidanların dikimi gerçekleştirildi.

Törene, Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, AR-GE çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Recep Dernekbaş Yunusemre Politika Güncel Haberler

title