Haberler

Her Şey Antik Roma Tiyatrosu İçin

Kadifekale’deki tiyatronun gün yüzüne çıkarılabilmesi için bugüne kadar 11 milyon liralık kamulaştırma yapıldı ve 28 binanın yıkımı gerçekleşti

Kadifekale'deki gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu'nun gün yüzüne çıkarılabilmesi için bugüne kadar 11 milyon liralık kamulaştırma yapıldığı ve 28 binanın yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, tiyatronun ortaya çıkarılması için yaklaşık 12 bin 972 metrekarelik alan üzerinde bulunan 164 parsel için kamulaştırma kararı alındığını, bunlardan 8 bin 901 metrekarelik alanın tapusunun alındığı belirtildi. Şimdiye kadar 28 binanın yıkımının gerçekleştirildiği kaydedildi.

Kadifekale'deki antik tiyatro ile ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917-1918 yıllarında Otto Berg ve Otto Walter'ın araştırmalarında ve araştırmalarına yönelik hazırladıkları plan ve kesitlerde bulunuyor. 16 bin kişi kapasiteli olduğu düşünülen tiyatronun kalıntılarının Roma dönemi özellikleri taşıdığı, pek çok araştırmacının ilettiği de bu bilgiler arasında yer alıyor. Eski kaynaklarda, Erken Hristiyanlık yani Roma İmparatorluğu'nun paganizm döneminde İzmirli St. Polikarp'ın bu tiyatroda öldürüldüğü ve tiyatronun tarihin trajik sahnelerine şahitlik ettiği öne sürülüyor. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title