Haberler

'Her Şehide Karşılık Bir HDP'li İndirilmeli' Diyen Profesöre Uzaklaştırma

Güncelleme:

Arel Üniversitesi'nde görevli olan, akademisyen Ahmet Atilla Şentürk, sosyal medyadan "Her şehide karşılık, bir HDP'li vekilin indirilmesini" önerdi, görevden uzaklaştırıldı.

Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli akademisyen Ahmet Atilla Şentürk, HDP'li milletvekillerine yönelik şiddet çağrısında bulundu. Prof. Dr. Şentürk, kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" ifadelerini kullandı. Üniversite yönetimi Şentürk hakkında soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada, Şentürk'ün soruşturma sonuna kadar üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bu mesaj üzerine Arel Üniversitesi yönetimi Şentürk'ün durumunu değerlendirmek üzere toplandı. Üniversitenin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Şentürk'ün üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Üniversitemizin, Fen Edebiyat Fakültesi / Türk Dili ve Edebiyetı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar adı geçen kişinin üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir" denildi.

"HER ŞEHİDİMİZE KARŞILIK BİR HDP'Lİ VEKİL İNDİRİLMELİ"

Divan Şiiri, eski Türk ve Osmanlı edebiyatı gibi konularda çok sayıda kitabı bulunan ve klasik Türk edebiyatı için önemli akademisyenlerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, kendisine ait Facebook hesabına, "Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli" diye yazdı.

Bu korkunç sözlere birçok facebook kullanıcısından tepki gelirken, Şentürk sözlerinin arkasında durdu ve bu kez de şunları yazdı:

"Ağzının salyasını akıtarak sabahlara kadar hırlayan, tehdit mesajları yazan pkk ve hdp köpekleri! Bu ülke bütün kudurmalarınıza karşılık hala susuyorsa, insanımızın asaletindendir. Siz bu muameleye layık değilsiniz. Millet belki insan sıfatına girersiniz diye meclise soktuğunuz o militanlara bir fırsat vermek istedi. Ama görüyoruz ki siz bu dilden anlamıyorsunuz. Yarın insanımız öfkesini tutamayıp tükürmeye başlarsa sizi boğulmaktan kim kurtaracak."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Arel Üniversitesi Ahmet Atilla Facebook Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (807)

hipokrat:

vay vay canım ülkemizin prf. bakın yazıkar olsun

117
57
yanıtYanıtla
t.:

Arel üniversitesini kınıyoruz.herkes bu üniversiteye tepkisini koysun.bu ülkede vatanını milletini seven insanı hain ilan ediyorlar.bileti de hemen kesiliyor.bu ülkeyi kim yönetiyor.bu AREL ÜNİVERSİTESİNİ KINIYORUZ.Allah ın izniyle hainlerin sonu yakındır

153
10
yanıtYanıtla
Vanlı:

altı milyon seçmeni ne yapacaksın ya onlarda senin gibilerini mi temizlesin barbar kavmi

10
115
yanıtYanıtla
malatyali:

Akademisyen olmuş ama adam olamamiş

12
112
yanıtYanıtla
Sahin:

Yalan yok bize tercuman olmus hocamiz sagolsun :)

71
36
yanıtYanıtla
Adı barış olmalı...:

gördüğüm yerde yüzüne tukurmesem namerdim

38
68
yanıtYanıtla
Turan sevdalisi:

Hocam yuregine saglik diline saglik soylediklerin kani bozuklarin Janina dokundu heraldeyere KESER DONER SAP DONER GUN GELIR HESAP DONER Ruzgar her zaman ayni sondern esmez

95
10
yanıtYanıtla
kirikkaleli:

Helal olsun sana hocam sade sen düşünmüyorsun turk halkıda böyle düşunuyor

79
26
yanıtYanıtla
zaza:

Bu adam profösör olmuş ama adam olamamış.

34
67
yanıtYanıtla
son samuray:

böyle adamlara sahip çıkmak gerekirken utanmadan görevden uzaklaştırıyorlar, adam doğru söylemiş hane merhamet gerekmez

88
12
yanıtYanıtla
Tüm 807 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title