Haberler

Her Öğrenciye Bir Elma"

Isparta Kent Konseyinin, "Her öğrenciye bir elma" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, kentteki iki okulda bin 300 öğrenciye 1 ton elma dağıtıldı.

Isparta Kent Konseyinin, "Her öğrenciye bir elma" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, kentteki iki okulda bin 300 öğrenciye 1 ton elma dağıtıldı.

Türkiye elma üretiminin üçte birini tek başına karşılayan Isparta'da Kent Konseyi, Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda yürütülen okul sütü ve kuru üzüm programlarına benzer şekilde "Her öğrenciye bir elma" sloganıyla kampanya başlattı.

Bunun için belediyeler ile iş birliği yapan Kent Konseyi, Yedişehitler İlk ve Ortaokulundaki bin 300 öğrenciye, Gelendost Belediyesinden alınan bir ton elmayı dağıttı. Elma dağıtım töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, Isparta'nın Türkiye elma üretiminin üçte birini karşıladığını hatırlattı.

"Her öğrenciye bir elma" sloganıyla öğrencilerin elma tüketmesi için kampanya başlattıklarını ifade eden Bülbül, Isparta elmasının tüm Türkiye'deki öğrencilere ulaşmasını istediklerini dile getirdi. Bülbül, "Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz elma ile buluşsunlar. Milli Eğitim Bakanlığımız, bu işe gönül verirse ülke çapında her öğrenciye bir elma yedirilsin. Süt, kuru üzüm gibi dağıtılan ürünlerin yanında istiyoruz ki elmamız da yerini alsın." dedi.

Bülbül, bu çalışmaların Isparta'daki tüm okullarda periyodik olarak yapılacağını bildirdi.

Törene katılan Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin de Isparta'da elma üretiminin yüzde 25'inin ilçeden karşılandığını belirtti. Elmanın sağlık açısından ne kadar faydalı olduğunu bildiklerini, bunun da çocuklar tarafından tüketilmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Sezgin, bu kapsamda belediye tarafından dağıtılmak üzere 1 ton elma temin ettiklerini kaydetti.

Sezgin, kampanyaya destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Sezgin Gelendost Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

title