Haberler

Her Mevsim Çilek Üretmenin Mutluluğunu Yaşıyorlar

METİN ÖZMEN - Batman'ın Sason ilçesinde üreticiler çilekten, 4 mevsim ürün alıyor.

Sason ilçesinde çilek, 4 mevsimde de ürün veriyor. İlçe genelinde yaklaşık bin dönümlük alanda çilek üretimi yapan çiftçiler, kış aylarında da çilek üretmenin mutluluğunu yaşıyor.

İlçeye bağlı Cevizli, Yeniköy, Umurlu, Kavaklı, Köprübaşı, Kelhasan köyleri ve Demetevler Mahallesi'nde yaklaşık bin dönümlük alanda üretim yapan çiftçilerin, nisan ayında çilekten aldıkları verim aralık ayının sonuna kadar sürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kutbettin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sason'da yaklaşık bin dönümlük alanda çilek üretimi yapıldığını, geçen yıl çilek üretimini artırmak amacıyla 96 aileye yüzde 70 hibeli çilek fidesi dağıttıklarını söyledi.

Ailelerin bahçe kurulumunu da yaptıklarını kaydeden Tekin, "Bu projeyle ilçemizde son 3 yıldaki ekili çilek üretimi alanı yaklaşık bin dönüme çıktı. Sason ilçesinde eğer don vurmazsa aralık ayının sonlarına kadar çilek bulunuyor" dedi.

Çilek üreticilerinden Cengiz Taşdemir de daha önce tütün ektiklerini, sonra çileğe yöneldiklerini anlatarak, 2 çeşit çilek ektiğini, kabarlak ve albiyo çeşidi çilekten iyi ürün elde ettiğini, kazancının da güzel olduğunu belirtti.

Taşdemir, "Allah'a şükür geçimimizi böyle sağlıyoruz. Kasım sonu Aralık ayına kadar Çileklerimiz ürün vermeye devam ediyor. Don vurmazsa kışa kadar devam ediyor" diye konuştu.

Demetevler Mahallesi Muhtarı Yunus Taş ise bütün mahallenin çilek üretimi yaptığını, 10 dönüm alanda çilek ektiğini, kış aylarında bile verim aldıklarını anlattı.

Mahallelerinde 80 dönümde çilek üretiminin yapıldığını dile getiren Taş, mahallede çilek üretimini 80 dönüme kadar çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Ramazan Kaplan ise, "Önceden 5 dönüm ekmiştim. Şimdi 3 dönüm daha ekiyorum. Topraklarımız çilek için çok uygun. Kumsal süzen topraklar olduğu için topraklarımız çok verimlidir. Çileklerimiz bu mevsimde de bulunmaktadır. Don düşmese yılbaşına kadar devam edebilir" ifadelerini kullandı.

Kasım ayında olmalarına rağmen çilek üretimi yaptıklarını dile getiren Karameşe köyünden Mehmet Bayındır, alıcı bulan çilek üretimini önümüzdeki yıl artırmayı hedeflediklerini aktardı. - Batman

Kaynak: AA / Yerel

Yeniköy Cevizli Batman Sason Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title