Haberler

Her Mahalleye Bir Spor Sahası

Güncelleme:

Spora ve gençliğe önem veren Manisa Belediyesi, gençlerin ve çocukların yararlanacağı spor alanlarını arttırdı.

Manisa'daki spor alanlarının eksikliği ile ilgili tespitler yaptıklarını, mahallelerde uygun alanlara futbol ve basketbol sahaları yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu kapsamda 9 ayrı noktaya daha spor sahaları yaptıklarını söyledi.

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana gençlerin spor yapabilecekleri alanları arttıracağının sözünü veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dev spor tesislerinin yanı sıra mahallelerde de spor alanlarının sayısını arttırdı. Her mahalleye bir spor alanı yapmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, son olarak bir tanesi Vestel İlköğretim Okulu'na olmak üzere, 9 ayrı noktaya spor sahası yaptıklarını söyledi. Her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit ettiklerini hatırlatan Başkan Ergün, vatandaşlardan spor ve park alanı azlığı konusunda şikayetler aldıklarını, bunun çözümü için çalışma yürüttüklerini söyledi. Gençlerin ve çocukların boş zamanlarını değerlendirebilecekleri spor alanlarının az olmasının onları kötü alışkanlıklara yönlendirebileceğini düşündüklerini ifade eden Başkan Ergün, bunun önüne geçmek için spor alanlarının arttırılmasına öncelik verdiklerini kaydetti.

Manisa spor şehri olacak

Göreve geldikleri günden bu yana geçen süre içerisinde Fikri Bayrıl Spor Tesisleri, Uncubozköy Halil Onultmak Spor Tesisleri, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Ertuğrul Dilek Spor Tesisleri, Malta Parkı içerisinde inşa edilen Cavit Erkli Spor Tesisleri gibi dev spor tesislerini kente kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Kentimizde ne yazık ki, spor sahaları yapımı için yeterince alan yok. Biz bulduğumuz uygun alanlara spor sahaları yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Tek amacımız, gençlerimizin, çocuklarımızın boş vakitlerini sporla geçirmeleri. Çünkü biliyoruz ki, spor yapmak, dostluğu, kardeşliği ve paylaşma bilincini geliştiren önemli bir olgu. O açıdan Manisa'mızı spor şehri yapmak istiyoruz" dedi.

Hangi mahallelere spor alanı yapıldı

Manisa Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar sonucunda şu noktalara yeni spor alanları kazandırıldı: Laleli Mahallesi 5211 Sokak'a 1 adet basketbol sahası, Merkez Efendi Mahallesi 3920 Sokak'a 1 adet basketbol sahası, Vestel İlköğretim Okulu içine 1 adet futbol sahası, 1 adet basketbol sahası, 75. Yıl Mahallesi'ne 1 adet basketbol sahası, Mesir Mahallesi 5103 Sokak'a 1 adet basketbol sahası, Güzelyurt Mahallesi ETV çocuk parkı arkasına 1 adet basketbol sahası, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi 6263 Sokak'a 1 adet basketbol sahası ve 2. Anafartalar Mahallesi 1517 Sokak'a 1 adet basketbol sahası.

Bu alanları korumak vatandaşlarımızın görevi

Her mahalleye spor alanlarını kazandırırken, vatandaşlardan tek beklentilerinin bu alanları korumak olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Bazı bölgelerde spor sahalarının etrafını çevreleyen tellerin kesildiği, spor alanlarının içine çöplerin atıldığı, potalara zarar verildiği yönünde şikayetler alıyoruz. Bu alanları korumak ve temiz tutmak vatandaşlarımızın görevi. Onlardan tek isteğimiz, vatandaşlarımız ve onların çocukları için yapılan bu alanların korunması ve temiz tutulmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Vestel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Sivas deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title