Haberler

Her katliamla bir kez daha ölüyoruz!

Güncelleme:

Son olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırı ülke genelinde yaşayan tüm insanları bir kez daha derinden üzerken, patlama anından hemen önce ve sonra çok sayıda Urfalının da orada bulunduğu anlaşıldı.

Türkiye önceki akşam İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen kanlı saldırı ile sarsıldı. Saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi de yaralandı.
Saldırı meydana geldikten sonra Atatürk Havalimanı'nda pist başında bulunan uçakların havalanmasına izin verilirken gerideki uçakların ise uçmasına izin verilmedi. O esnada iniş yapan uçaktaki yolcular da uçakta saatlerce beklemek zorunda kaldı. O yolcular arasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittikleri yurt dışından dönen Şanlıurfa AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, eski vekil Yahya Akman ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de vardı. Urfa'dan yetkililer Türkiye saatiyle 21.55'te İstanbul'a havalanan Tiran- İstanbul seferi yapan uçakta bulunuyordu.

2 BUÇUK SAAT SONRA TAHLİYE OLDULAR
Saat 23.15 sıralarında uçak piste indiğinde havalimanında patlama meydana gelmişti. Bunun üzerine uçak apronda bekletildi. Urfalı yetkililer ve uçaktaki diğer yolcular yaklaşık 2, 5 saat saat sonra tahliye edildi. Bekleyiş esnasında kaptan pilot, "Havaalanındaki bütün operasyon durmuş vaziyette hiçbir uçağın kalkış ve inişine izin verilmiyor. Güvenlik sebebiyle bütün uçakların içerisinde yolcular beklemek mecburiyetindeler. Lütfen yerlerinizi muhafaza ediniz. Şu an için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Hepinizden sükunetinizi muhafaza etmenizi rica ediyoruz" diyerek yolcuları bilgilendirdi.
Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, eski vekil Yahya Akman, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Urfalı iş adamı Sera Yatırımcıları ve Üreticileri (Sera-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Yanmaz'ın seferlerdeki yoğunluğun azalmasıyla kente dönmesi bekleniyor.

ÇİZMECİOĞLU HAYATINI KAYBETTİ
İstanbul'da meydana gelen patlamada Şanlıurfalı Mahmut Çizmecioğlu da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin listesi yayınlandı. Atatürk Havalimanı patlamasında ölenlerin isimleri belli olmaya başladı. Yer hizmetlerinde görevli olan Urfalı Mahmut Çizmecioğlu da kayıp canlar arasında. Çizmecioğlu Atatürk Havalimanında Servis Şefi olarak görev yapıyordu, henüz 2 yıllık evliydi. Çizmecioğlu, bugün İstanbul'da ikindi namazı sonrası toprağa verilecek.

EĞİTİM BİR SEN SALDIRININ ZAMANLAMASINI MANİDAR BULDU
Atatürk Havalimanı'nda önceki gece meydana gelen korkunç saldırının ardından kınama mesajları da ardı ardına geldi. Mesajlarda teröre lanet okundu.
Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin olarak ilk açıklama Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun'dan geldi. Coşkun, havalimanındaki saldırıya tepki göstermek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Saldırının dış ilişkilerde yaşanan normalleşme arayışlarının yaşandığı bugünlerde yapılmasını manidar bulan Coşkun, "Türkiye'nin yeni yönelişlerinin önü alınmak, yönetilebilir, öngörülebilir bir ülke olmaktan çıkarılmak istenmektedir. Kan ve kaostan beslenen terör örgütleri ve onları kullanan güç odaklarının bu saldırısı, umutsuz, sonuçsuz bir sıkışma içinde olduğunu göstermektedir" dedi. Saldırının ülkenin güçlü Türkiye yürüyüşüne engel olmayacağına vurgu yapan Coşkun sağduyu çağrısı yaparak, "Her zaman olduğu gibi kardeşlik kararlılığımızla ortaya koyduğumuz milli duruşumuz, teröre vereceğimiz en ciddi, akıllı ve sağduyulu karşılık olacaktır. Bu kanlı, kirli saldırılar, birlikte ortaya koyduğumuz kararlılığı daha da pekiştirecektir. Terörün hain emel ve amaçlarına hizmet etmeyecek bir bilinç ve duyarlıkla bu ve bütün terör saldırılarını tekrar kınıyor, aziz milletimize başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

AKKAYA: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Halil Akkaya, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir kınama mesajı yayımladı. Başkanvekili Halil Akkaya, gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirdiği mesajında şunları kaydetti: "Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde gerçekleştirilen saldırıda, 36 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 60'a yakın da yaralı vatandaşımızın olduğu haberini derin bir teessürle öğrendik. Ülkemizdeki huzuru, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik gerçekleştirilen bu terör saldırısını nefretle ve şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Terör örgütleri ve onları kullananlar, milletimize ve onlarla kararlı bir şekilde mücadele eden güvenlik güçlerimize asla gözdağı veremeyecektir. Masum vatandaşlarımızı hedef alan saldırıların hiç meşru yönünün olmadığı ortadadır. Bu menfur saldırıyı planlayanları, arkasında olanları ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu temennilerle gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar, tüm yaralılara da acil şifalar diliyoruz" dedi.

İLETMİŞ: MİLLETİN BAŞI SAĞ OLSUN
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir kınama mesajı yayımladı.
Meclis Başkanı İletmiş mesajında şu ifadeleri kullandı: "Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde gerçekleştirilen saldırıda 36 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 60'a yakın da yaralı vatandaşımız olduğu haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ülkemizdeki huzur, birlik ve beraberlik ortamını bozmaya yönelik gerçekleştirilen bu terör saldırısını nefretle ve şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu saldırıyı planlayanların ve bu saldırıyla bağlantısı olan tüm terör örgütü mensuplarının en kısa zamanda yakalanıp yargıya teslim edileceğine inancımız tamdır. Hiçbir terör eyleminin bir meşru tarafı ve tasvip noktası yoktur. Masum insanların hedef alındığı bu saldırı asla amacına ulaşamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizi derinden üzen bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU DA SALDIRIYI KINADI
Harran Üniversitesi Senatosu yapılan olağanüstü toplantıyla İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Harran Üniversitesi Rektörlük Senato Salonunda Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın başkanlığında olağanüstü toplanan senato üyeleri, Salı günü İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir kınama mesajı yayınladı. Senato, yayınladığı kınama mesajında; "Ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef alan bu ve benzeri saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yaşam Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title