Haberler

"Her İnsan Bir Fidan" Projesi Başladı

Güncelleme:

Gelişen İnsan Merkezi (GİM) ve Osmangazi Kent Konseyi işbirliğinde, Uçurtma Yaratıcı Çözümler destekleriyle hayat bulan "Her İnsan Bir Fidan" projesi kapsamında Anne & Baba Atölyesi çalışmaları Gökdere Kültür ve Sanat Merkezi'nde başladı. Toplam 6 hafta sürecek projede anne ve babalara –adaylarına, projenin öncelikli konularından interaktif eğitimler verilerek, özgüvenli, mutlu ve toplumla barışık çocuk yetiştirime konusunda farkındalık sağlanması amaçlanıyor. Pilot eğitim sonunda elde edilen rapor ise daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

SORUN YAŞANMADAN ÖNLEM ALINMALI

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, sağlıklı bireyler yetiştirme ve anne babaların iletişime yönelik faaliyetlerine uzman eğitmenlerin yapacağı atölyelerle destek sağlamak amacıyla, Gelişen İnsan Merkezi (GİM) ile birlikte "Her İnsan Bir Fidan" projesini başlattıklarını açıkladı. Başkan Eşer, günümüz şartlarında sosyo-ekonomik nedenlerle anne, baba ve çocuk ilişkilerinde kaliteli zaman, etkili iletişim, yeterince sorumluluk almak ve vermek konusunda problemler yaşandığına dikkat çekerek, "Bu sorunlar toplumumuzda bağımlılığa yatkın, özgüven eksikliğine sahip ve geleceğini planlayamayan çocuklar yetiştirilmesine neden olmaktadır. Projemiz ile anne ve babalara özgüvenli ve mutlu çocuk yetiştirmeleri konusunda farkındalık sağlamayı ve oluşacak sorunlar karşısında daha en başından önlem almayı amaçlıyoruz. İlk eğitim çalışmalarının tamamlanmasının ardından, projemizi Bursa geneline yaymayı hedefliyoruz" dedi.

FARKINDALIK SAĞLAYACAĞIZ

Proje sonunda katılımcı anne babaların çocuklarını geleceğe mutlu bir şekilde taşıyabilmeleri için bilgi sahibi olacaklarına değinen GİM Koçluk ve Proje Yöneticisi Dr. İlay Yılmazlar ise,"Her insan bir fidan gibi gelişirken, desteklenmeye ve güvenle büyümeye ihtiyaç duyar. Projemizin ismi de buradan geliyor. Bu düşünceden yola çıkarak gelecek nesillerin sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmeleri için anne-babalar olarak çocuklarımızın güçlü birer ağaç olmalarında onlara yardımcı olmalıyız" dedi. Dr. Yılmazlar, mutsuz ve yeteneklerinin farkında olmayan bireylerin, çağı yakalayamayan bir toplum oluştururken aynı zamanda gelecekte mutsuz çocuklar yetiştirecek birer anne baba adayı oldukları gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Eğitimlerin toplam 6 hafta süreceğini ifade eden Profesyonel Koç Dr. İlay Yılmazlar, "Projemizde uzman eğitmenler tarafından; 'Çocuk Gelişiminin Evreleri', 'Çocuk ve Sorumluluk', 'Çocuklarda Özgüven Yapılandırma', 'Çocuklara Rol Model Olma', 'Aile İçi İletişim ve Transaksiyonel Analiz' gibi başlıklarda eğitimler verilerek anne ve babaların sorumluluklarının farkına varması, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmesi, çocuğuna rol model olabilmesi, aile içi etkili iletişim dinamikleri hakkında bilgi sahibi olması ve aile değerlerinin farkında olunması ve korunması sağlanacak" dedi.
Dr. Yılmazlar, eğitim sonunda elde edilecek verilerin, projenin Bursa bölgesinde uygulanması yönünde yapılacak çalışmalara ışık tutacağına da işaret ederek, anne ve babaların çocuklarıyla iletişimi ve yetiştirilmesiyle ilgili farkındalık düzeyinden artış ve her bir katılımcının rol model olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Gökdere Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title