Haberler

Her Hafta 'İrademe Dokunma' Eylemi Yapılacak

Güncelleme:

Batmanda, DBP, HDP, KJA tarafından her hafta 'irademe dokunma' eylemleri yapılacak.

Her hafta eylem yapılacak

DBP, HDP, KJA ve görevden uzaklaştırılan belediye eşbaşkanlarının katılımıyla başlatılan 'İrademe dokunma' eylemlerinin her hafta yapılacağı belirtildi.

İkincisi düzenlenen Gülistan Caddesi'ndeki eyleme, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, DBP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi eşbaşkanları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel ve belediye yöneticileri, KJA Sözcüsü Songül Korkmaz ile çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamada 'İrademe Dokunma' pankartı açıldı.

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan HDP Milletvekili Başaran, Ankara'da patlatılan bombalarla halkların barış umudunun yok edilmek istendiğini söyledi.

Var olan sorunların, kadın kurumları kapatılarak çözülemeyeceğini dile getiren Başaran, "Bu kentte belediye başkanını öldürdünüz ve belediye başkanlarını tutukladınız ama susturamadınız. Şimdi kayyım atarak susturmaya çalışıyorsunuz bu halk asla susmayacaktır" dedi.

Bu ülkede eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamak istediklerini belirten Başaran, kendilerine dayatılan onursuzluğu asla kabul etmeyeceklerini söyledi ve her hafta pazartesi günü kayyıma karşı 'İrademe dokunma' eylemlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Ardından konuşan görevden uzaklaştırılan Beşiri Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Öztürk, kayyumcuların bir aydır belediyeleri işgal ettiğini belirterek, "Bu halk buna benzer birçok sorundan güçlenerek çıktı, yine güçlenerek çıkacaktır. Hesap yapanlar hiçbir sonuç alamayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title