Haberler

"Her An Kapınızı Çalabiliriz"

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, belediye ile ilgili şikayet, istek ve önerileri dinlemek için vatandaşın ayağına gidiyor.

İlk olarak Karabağlar'da gerçekleştirilen uygulama, diğer ilçelere de yayılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, başlattığı yeni uygulama ile kentin ve kentlinin sorunlarını yerinde tespit ediyor, sorunlara çözüm buluyor. Pazaryerlerinden oyun alanlarına farklı mekanlarda vatandaşları dinleyen görevliler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve muhtarlarla da bir araya geliyor; istek, öneri ve şikayetlerini dinleyerek telefon veya e-mail yoluyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşamayan vatandaşların dertlerine derman oluyor. Uygulamanın başladığı Karabağlar ilçesinde, Karabağlar Belediyesi Halkla İlişkiler ve Muhtarlar Masası ekiplerinin desteği ile kısa sürede binlerce vatandaşa ulaşan Büyükşehir görevlileri, en genç 3 gün içerisinde şikayet sahibi vatandaşları arayarak bilgi veriyor. Ayrıca görüşülen vatandaşlarla anket çalışması da yapılıyor.

Kent yönetimine aktif katılım

Ankette vatandaşların Büyükşehir'in hayata geçirdiği önemli projeler ile devam eden projeler hakkında bilgi sahibi olup olmadığı sorulurken, planlanan yeni çalışmalar hakkında bilgi veriliyor; vatandaşların proje önerileri alınıyor. Ankette belediyenin verdiği hizmetlerden vatandaşların memnuniyet derecesi ölçülüyor, 5 yıllık dönem içinde beklentileri soruluyor. İzmirliler'in kent yönetimine aktif olarak katılmasını hedefleyen çalışmalarda, vatandaşların yoğun olarak geçtiği cadde ve sokaklara stant kurularak aylık yayın organı "İzmir Büyükşehir" dergisi de dağıtılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Karabağlar'ın ardından sırayla diğer ilçelerde de aynı çalışmayı yapacaklarını belirtti. Uygulamanın çok faydalı olduğunu söyleyen vatandaşlar ise, "Biz belediyeye gitmek yerine belediye görevlileri bize geliyor. Rahatlıkla şikayetlerimizi söylüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karabağlar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title