Haberler

Her 100 Liralık Alışverişin 10 Lirası Alzheimer Hastaları İçin Toplandı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Yaşam Merkezi’ne katkı sağlamak üzere, ‘Sevgi Unutulmaz’ adlı bir sosyal sorumluluk projesi ile Alzheimer hastalarına destekte bulunuldu.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Yaşam Merkezi'ne katkı sağlamak üzere, 'Sevgi Unutulmaz' adlı bir sosyal sorumluluk projesi ile Alzheimer hastalarına destekte bulunuldu. Proje kapsamında, yapılan her 100 liralık alışverişin 10 lirası bağış olarak Alzheimer rahatsızlığı bulunan hastalar için toplandı.

30 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında yapılan her 100 TL'lik alışverişin 10 TL'si Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Yaşam Merkezi'ne katkı sağlamak üzere bağış olarak toplandı. Gerçekleşen projede, bağış yapan insanların isimleri de, tuğladan sembolik olarak yapılan 'Sevgi Unutulmaz Duvarında' ölümsüzleştirildi. Sevgi Unutulmaz projesi ile toplanan 10 bin TL'lik bağış çeki, Ece Türkiye yönetimindeki Espark Alışveriş Merkezinde düzenlenen törenle Alzheimer Yaşam Merkezi kurucusu Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç'a takdim edildi.

"Herkes bize inanılmaz destek oldu"

Gerçekleşen törende konuşma yapan Sevgi Unutulmaz projesinin öncü gruplarından Eskişehir Köprübaşı Lions Kulübü Başkanı Özlem Günaydın, yaklaşık Alzheimer hastalarına destek verdiklerini, çaldıkları her kapıdan geri dönüş aldıklarını belirterek, "Biz yaklaşık 4 yıldır Alzheimer hastalarına destek veriyoruz. Geçen yıl da yine bu heyecanla yola çıktık. Çaldığımız her kapılar bizlere çok güzel geri dönüşlerde bulundu. Herkes bize inanılmaz destek oldu. Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç bize el vereceğini ve bunun iç tefrişatını biz, projeler geliştirerek kendisine yapacağımızı belirttik. Güzel bir etkinlik sonucunda iyi bir gelir elde ettik" ifadelerini kullandı.

"Eskişehir'imizde küçük paralarla Alzheimer hastalarının bakımları gerçekleşebiliyor"

Ardından konuşma yapan Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Alzheimer hastalığına dikkat çekerek, "Ne oldum değil, ne olacağım? diye bir söz var biliyorsunuz. Gerçekten hepimizi bekleyen bir hastalık bu ama olmamak da kendi elimizde olan bir şeydir. Mücadelesi ile ilgili ciddi çalışmaları yaparsanız, olmama ihtimalinizde yüksek. Böyle bir merkezin olması Eskişehir adına gerçekten şans, büyük illerde özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde Alzheimer hastalığının bakımı çok büyük masraflarla gerçekleşiyor. Ama Eskişehir'imizde bu küçük paralarla Alzheimer hastalarının bakımları gerçekleşebiliyor" şeklinde konuştu.

"Bunun için gerçekten çok hayır duaları alınıyor"

Ayrıca Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi Yaşam Merkezi'nde yaşayan insanların sayısına da değinerek, "Bugün merkezde 104 civarında Alzheimer hastası geceli gündüzlü kalıyor. Yaklaşık 15 Alzheimer hastası günübirlik gelip gidiyor. Tabi Yaşam Köyü'nün skalası geniş burada sağlıklı yaşlılar var yaklaşık 35 tane, 40 civarında zihinsel engelli çocuğumuz montaj atölyesinde çalışıyor. Ayrıca Türkiye'nin ilk görme engelli huzurevi yapılacak. Neticede Eskişehir elbirliği ile böyle tesisi hayata geçirdi ve burada yaşayacak insanların hep iyi şartlarda hem sosyalleşerek hem de iyi vakit geçirmelerini sağlayarak yapabilirsek, bizlere ne mutlu. Bunun için gerçekten çok hayır duaları alınıyor. Bunun zaten en büyük tarafı da o. hasta sahipleri ayrı memnun, hastalar ayrı memnun onun için herkesin emeğine eline sağlık diyorum" dedi.

Öte yandan gerçekleşen projenin devamı olarak, bağışçıların isimlerinin bulunduğu 'Sevgi Unutulmaz Duvarı' Tepebaşı Alzheimer Merkezi'ne taşınarak, katılımcıların isimleri kalıcı hale gerilecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title