Haberler

Hepsiburada.com Dünya Perakende Kongresi'nde

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden hepsiburada.

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden hepsiburada.com Dünya Perakende Kongresi'nin (World Retail Congress) gündemine taşındı.

Hepsiburada.com Pazarlama Grup Başkanı Özgür Doğan, perakende sektörünün nabzının tutulduğu, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Dünya Perakende Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hepsiburada.com'un inovatif ve cesur kimliğiyle e-ticaret sektörüne liderlik yaptığını söyledi.

Özgür Doğan'ın kongre kapsamında katıldığı panelin konuşmacıları, cesur ve yaratıcı çalışmalara yoğunlaşan sunumlar yaptı. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği panelde Özgür Doğan'ın yanı sıra; Shoes of Pray'in Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Jodie Fox, The Walt Disney Company'den Disney Tüketici Ürünleri Başkanvekili ve EMEA Lisanslama Satış Müdürü Francesca Romana Gianesin, Bang & Olufsen'in Kreatif Direktörü Johannes Torpe yer aldı.

Hepsiburada.com'un başarısının temelinde inovasyon ve cesaret olduğunu vurgulayan Özgür Doğan şunları söyledi: "Dünya Perakende Kongresi'nde önemli bir araştırma paylaşıldı. Bu araştırmada, son yıllarda inovatif fikirlerin gelişmekte olan ülkelerden çıktığı belirtiliyordu. Araştırmada inovasyonun yaygınlaştığı ülkeler arasında Brezilya ve Hindistan'ın yanı sıra Türkiye'nin de yer aldığını görüyoruz. Hepsiburada.com olarak, Türkiye'nin inovasyonda geldiği bu noktada önemli bir payımız olduğunu düşünüyoruz. İnovatif ve cesur kimliğimizle e-ticaret sektörüne liderlik yapıyoruz" dedi.

Konuşmasında hepsiburada.com'un Avrupa'nın en hızlı büyüyen 5 e-ticaret şirketinden biri olduğunu vurgulayan Doğan, hepsiburada.com'un ayrıca net 1 milyar TL'lik cirosu ile Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EEMEA) ve Rusya'yı kapsayan bölgede en büyük e-ticaret şirketi konumunda olduğunu belirtti.

Hepsiburada.com olarak e-ticaretle birlikte mobil ticarete de liderlik yaptıklarını belirten Doğan, şunları söyledi:

"Hepsiburada.com olarak 27 kategoride 500 bin ürün çeşitliliği ile hizmet verirken, müşterilerimize kolay ve kaliteli bir alışveriş deneyimi yaşatıyoruz. Mobil ticaret dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her geçen gün yaygınlaşırken, sektördeki öncü kimliğimizi mobil alışveriş konusunda da gösterdik. 2014 yılında mobil gelirlerimizi üç katına çıkarmıştık. Geldiğimiz noktada hepsiburada.com'un mobil uygulamasından ve mobil sitesinden yapılan alışverişler hafta sonu ve tatil günlerinde doruk noktasına ulaşıyor. Hepsiburada.com trafiğinin yüzde 62'si siparişlerin ise yüzde 51'i mobil sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden geliyor. Hepsiburada.com'un mobil uygulaması tüketicilerin yoğun ilgisiyle 3 milyon kez indirilerek en fazla indirilen uygulamalar arasında zirvedeki yerini korudu. Son bir yılda hepsiburada.com'un mobil uygulamaları ve mobil sitesindeki ziyaret trafiği 2,5 katına çıktı. Mobil alışveriş, büyümemizde önemli rol oynamaya devam edecek."

Roma'daki  "9. Dünya Perakende Kongresi", "Bugünden Yarına Dünya Perakende Dönüşümü" temasıyla yapıldı. Üç gün süren kongrede, 100'ün üzerinde sunum dünyanın farklı ülkelerinden gelen seçkin katılımcılarla paylaşıldı.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İtalya Roma Fox Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title