Haberler

    Hepsi Patates Salatası İçin!

    Yeni bir Kickstarter projesinin açıklaması, kendini çok basit ve güzel bir şekilde ifade ediyor. "Patates salatası yapıyorum. Sadece patates salatası. Ne tür olacağına daha karar vermedim".

    Ve ne olduysa oldu, proje 3 Temmuz'da başlatıldığından bu yana 37.000 dolardan fazla bağış topladı. Zack Brown projeyi başlattığında, hedefi sadece 10 dolar toplamak olarak görünüyordu ve 25 günlük bir kaynak bulma süresi vardı.

    Bağışlar hızlanınca, Brown da onlara ayak uydurarak komik hedefler koymaya başladı. Mesela, 100 dolara eriştikten sonra iki farklı tarif denemek, 75 dolarda pizza partisi vermek gibi. Sonra iyice çığırından çıktı ve 1.000 dolarda patates salatasının yapımını canlı yayınlayacağını, 3.000 dolara ulaştığında projenin destekçilerini bir yer kiralayıp partiye davet edeceğini söyledi.

    Her ne kadar saçma olsa da, insanlar paralarını ilginçlik olsun diye harcamakta özgürler. Kickstarter son zamanlarda proje kurallarını gevşetti ve artık yasa dışı olmayan, tehlikeli olmayan neredeyse her şeye izin veriliyor. Önceden projelerin onaylanması şarttı, ama artık onaylanmadan da başlatılabiliyorlar. Yine de Kickstarter, projeleri istediği zaman kapama hakkını elinde tutuyor.

    Brown, Reddit'deki Ask Me Anything yazısında şöyle diyor. "Bu kadar ileri gideceğini hiç tahmin etmezdim. 10 dolar yeterli bir hedef gibi görünüyordu. Sanırım insanlar saçma ve sıradan bir şey etrafında bir olma fikrine ilgi duyuyorlar. Patates salatası ilginç bir şey olmayabilir, ama görünüşe bakılırsa hepimizi bir araya getiriyor."

    Brown'ın Kickstarter sayfasının en altındaki küçük bir notta yazanı da söylemeden geçmeyelim. "Pek güzel olmayabilir. İlk defa patates salatası yapıyorum."

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    berat yılmaz:

    milete iş yaptımız halde parayı alamıyoruz...

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title