Haberler

    Hentbolun Şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne Alınmadı

    Güncelleme:

    Hentbol Kadınlar Süper Ligi’ni son üç yıldır şampiyon olarak tamamlayan Antalya Muratpaşa Belediye Spor Kulübü, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi’ne katılamadı.

    EHF YÖNETİMİ, MURATPAŞA'YI ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE ALMADI

    EHF resmi sitesinde 2014/2015 Sezonu Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek takımların açıklandığı yazıda, EHF yönetiminin Türk Şampiyonu Muratpaşa Belediye SK’yı lige kabul etmediği belirtildi.

    "TESİSLERİMİZİ YETERLİ BULMADILAR"

    Konu ile ilgili görüşlerini anlatan Muratpaşa Belediye SK Antrenörü Birol Ünsal, “Üç yıldır EHF tarafından tesislerimize eleştiri getiriliyordu. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk yılımızda tribünlerin yeterli olmadığını söylediler. Tribünlere iki defa ekleme yaptık. Biz tribünlerde iyileştirme yaptık ancak EHF Şampiyonlar Ligi’nin marka değeri artıyor. Buna göre de kurallar her geçen yıl değişiyor." dedi.

    "ANTALYA'DA SALON YOK"

    Antalya’daki tesislerin yetersizliğinin altını çizen Birol Ünsal; “Antalya’da Şampiyonlar Ligi statüsüne göre müsabaka oynanacak bir salon bulunmuyor. Salonumuzda iyileştirmeler yaptık ancak salonun büyüklüğü ve yapısı şampiyonlar ligi için yeterli değil. Örneğin yedek bankının önünden sporcular zor geçiyor. EHF’ye göre ise o alanın 2 Metre olması gerekiyor. Televizyon yayını için istedikleri yerlere kameralarını koyamıyorlar. Basın tribünü yok. Bizde her şey küçük düşünülüyor; 20’ye 40 sahayı bulduk mu tamam diyoruz gerisini düşünmüyoruz” dedi.

    "EV SAHİPLİĞİ AVANTAJIMIZI KAYBETMEK İSTEMEDİK"

    Şampiyonlar Ligi’ne özel kadro kurduklarını söyleyen Birol Ünsal; “Statüye uygun en yakın salon Isparta’da. Isparta’da veya başka bir yerde bileğimizin hakkıyla kazandığımız en üstün ligin maçlarını oynamak istemedik çünkü dünyanın en güçlü takımlarına karşı oynarken bir de ev sahipliği avantajımızı kaybedecektik. Tabii başka külfetleri de var” dedi. Antalya’nın tesis açısından çok fakir olduğunu, Antalya okulların yüzme yarışlarının bile Isparta’da yapıldığını kaydeden Ünsal; “Salonumuzda 40’ın üzerinde milli maç oynandı. Türkiye şartlarına göre salon dört dörtlük. Ancak Avrupa’ya açıldığınızda şartlarınızın ne kadar; parantez içinde belirteyim; farklı olduğunu, olanaklarınızın ne kadar kısıtlı olduğunu görüyorsunuz” dedi.

    "EHF KUPASI'NI SEÇTİK"

    Şampiyonlar Ligi’ne kabul edilmeyen Muratpaşa Belediye SK’ya EHF Kupası ya da Kupa Galipleri Kupası’nda mücadele etme şansı verildiğini kaydeden Antrenör Birol Ünsal, EHF Kupası’nı seçtiklerini belirtti.

    "ADAMLAR BİZİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE LAYIK GÖRMEDİLER"

    Birol Ünsal sözlerini şöyle bitirdi; “70 milyonluk bir ülkenin Şampiyonlar Liginde takımının bulunmaması çok üzücü. Kendi içimizde ufak tefek çekişmelerle bir yere varamayız. Adamlar bizi Şampiyonlar Ligi’ne layık görmediler. Onların salonlarına bakınca bizim salonların Avrupa’da maalesef değerinin olmadığını görüyoruz. Bakanlık da yapmış milletvekillerinin bulunduğu bir il Antalya. Yetkililer umarım bu elim durumdan bir ders çıkarırlar. Muratpaşa Belediye SK Avrupa’da iki kez final oynamış bir takım. 3 yıldır üst üste Süper Lig’de şampiyon olan bir takım. TRT dahil sözlü ve yazılı basından kimse ilgilenmedi. Yalnız bırakıldık. Son üç yılda 9 kupanın 8’ini almışız, iki tane Avrupa finali oynamışız kimse nasıl yaptın diye sormadı. Hentbolun marka değerinin artması lazım ama bu da çalışanları desteklemekle olur. Basın aktarmazsa eş dost ve sporcular dışında kim bilecek Avrupa’da final oynamışız. Basının, yetkililerin bu ilgisizliğini gördükçe hentbolun kıymeti kalmamış, kendi kendimizi kandırmayalım demek gelse de içimizden; ben ve arkadaşlarım, sporcularım hentbol için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz”.

    Kaynak: HentbolHaber.net

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Muratpaşa Antalya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title