Haberler

Henkel zorlu pazar şartlarında başarılı gelişimini sürdürüyor.

Güncelleme:

Henkel'in CEO'su Hans Van Bylen "Henkel ikinci çeyrekte güçlü bir ticari performans gösterdi. Gelişmekte olan piyasalarda güçlü büyüme ve gelişmiş piyasalardaki pozitif ilerleme ile güçlü bir organik büyüme gerçekleştirdik. Aynı zamanda gelir ve karlarımızı büyük ölçüde artırabildik. Henkel'in yeni rekor seviyelerini oluşturan, imtiyazlı hisse senedi başına karlılığı %8,5 oranında artarak, 1.40 Euro'ya ve satış gelirleri de %17,6'ya yükseldi. Henkel'in başarılı gelişimi tüm iş birimlerinin katkısı ile gerçekleşti. İkinci çeyrekteki güçlü performansımıza katkıda bulunan küresel ekibimize teşekkür etmek istiyorum." dedi.

* Tek seferlik gelir/gider ve yeniden yapılandırma masrafları hariç

Hans Van Bylen "Aynı zamanda ikinci çeyrekte karar verdiğimiz Sun Products Corporation'ın satın alınması ile ilgili olarak çok heyecanlıyız. Bu Henkel'in dünya çapındaki en önemli bölgelerinden biri olan Kuzey Amerika'daki pozisyonunun gelişmesi için bir adım olacak. Bu satın alımdan sonra ABD çamaşır bakım piyasasında 2. olacağız." şeklinde konuştu.

Van Bylen, mevcut mali yıl ile ilgili olarak ise "Orta derecede küresel ekonomik büyüme, yavaşlayan büyüme dinamikleri, piyasalardaki yüksek belirsizlikler ve döviz kurundaki olumsuz gelişmeler ile birlikte giderek zorlaşan bir piyasa ortamı ile karşı karşıyayız. Bu nedenle kendimizi iddialı hedeflerimize ulaşmaya adadık ve inovasyon becerilerimizi, güçlü markalarımızı ve piyasadaki lider pozisyonlarımızı güçlendirmeye odaklanacağız." dedi.
Tüm yıl için düzeltilmiş vergi öncesi kar (EBIT) marjı* hedefleri yükseltildi.

Hans Van Bylen "2016 mali yılı boyunca organik büyümemizi %2 ila 4 arasında artırmaya ve düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına karlılığımızı %8 ile %11 arasında artırmaya devam edeceğiz. Şu anda düzeltilmiş vergi öncesi kar marjı için %16,5'ten daha fazla bir artış umuyoruz. Daha önce bu rakamın yaklaşık %16,5'e ulaşmasını öngörüyorduk." dedi.

2016'nın ikinci çeyreğindeki satış ve kar performansı
2016'nın ikinci yarısında Henkel %3,2'lik bir organik büyüme gösterdi. Nominal satışlar %5,3 oranındaki negatif döviz etkisi sebebiyle %0,9 oranında az da olsa azalarak 4 milyar 654 milyon Euro oldu.

Çamaşır ve Ev Bakımı iş birimi %5,3'lük güçlü bir organik büyüme kaydetti. BeautyCare (Güzellik ve Bakım) iş birimi, %2,1'lik organik büyüme ile güçlü bir gelişme kaydetti. Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimi, aynı şekilde organik satışta %2,6 oranında güçlü bir gelişme gösterdi.

2016 yılında Henkel Grubu'na genel bakış

Henkel, 2016 mali yılı için hedeflerini güncelledi. Henkel %2 ila 4 aralığında organik büyüme bekliyor. Şirketin her iş biriminin de bu aralıkta büyümesini bekliyor. Gelişmekte olan piyasalardaki satışların payında döviz etkileri dolayısıyla önceki yıla oranla hafif bir düşüş bekleniyor. Henkel, satış kazancında (EBIT) %16,5'ten fazla artış bekliyor ve her bir iş biriminin satış kazancının önceki yılın üstünde olmasını hedefliyor. Henkel, düzeltilmiş imtiyazlı hisse senedi başına karlılıkta yaklaşık %8 ila %11 artış beklemeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Henkel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title