Haberler

Henkel'in Büyüme Hedefine 'Türk Henkel' Katkısı

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, Henkel'in dünya genelinde ve Türkiye özelinde gösterdiği başarılı performansa değinerek önemli bilgiler verdi.

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar "Henkel 2013 yılında yüzde 3,5 organik büyüme elde etti ve toplam satışları 16 milyar 400 milyon Euro'ya yükseldi. Yükselen pazarlarda organik büyüme ise yüzde 8,3 şeklinde gerçekleşti. Türk Henkel, elde ettiği çift haneli büyüme ile bu büyümeye en fazla katkıyı sağlayan ülkelerden biri oldu. 2013 yılında 400 milyon Euro'nun üzerinde satış geliri elde eden Türk Henkel'in üç iş birimi de bu başarıya katkıda bulundu. Güçlü ürün inovasyonları da başarı açısından önemli bir faktör olarak öne çıktı. Türk Henkel'in 2013 yılında elde ettiği gelirin yaklaşık dörtte biri, son üç yıl içinde piyasaya sunulan ürünlerden oluştu" dedi.

Henkel'in Türkiye'yi değerli bir pazar olarak gördüğünü, şirketin Türkiye'de büyümeye ve yatırım yapmaya devam edeceğini ifade eden Hasan Alemdar, 'Bugüne kadar yapılan yatırımlar, bu pazarın potansiyeline olan inancımızı gösteriyor" şeklinde konuştu. Henkel, tüm faaliyet ve kararlarında, 2016 yılı için belirlenen global stratejisine göre hareket ediyor. Henkel'in stratejisi ise "sadeleştirilmiş operasyonlar ve motive bir ekip ile global bir şirket olarak rekabette üstün bir performans sergilemek' olarak belirlenmiş bulunuyor. Bu strateji uygulandığında Henkel, 2016 yılı için belirlediği 10 milyar Euro'su yükselen pazarlarda olmak üzere toplamda 20 milyar euro satış ve hisse başına gelirlerde yüzde 10 yıllık büyüme oranı gibi iddialı global mali hedeflere ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'nin bu hedeflere ulaşmakta önemli bir rol oynadığını da vurguladı.

Hasan Alemdar, Henkel'in globalleşme faaliyetleri kapsamında son yıllarda Türkiye'de yaptığı yatırımları açıkladı. Alemdar, daha önce Avrupa'dan getirilen Persil Jel'in 2014 başından itibaren Türkiye'de üretilmeye başlandığını dile getirirken Henkel'in Ankara'da bulunan çamaşır ve ev bakım fabrikasının tüm dünyada kuruluşun genel merkezi olan Düsseldorf'tan sonra dünyanın en büyük ikinci çamaşır ve ev bakım fabrikası olduğunu vurguladı. Persil Jel'in üretimi için fabrikaya yeni bir üretim hattı eklendiğini söyleyen Hasan Alemdar, "Henkel'in sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunabilmek için Ankara'daki fabrikada sürdürülebilirlik konusunda da yatırımlar yapılıyor. Örneğin; 2014 yılı başında 'Tower Heat Recovery' projesi hayata geçti. Bu proje ile toz deterjan üretiminde kullanılan sıcak havayı geri dönüşümlü hale getirerek, üretimde kullanıyoruz. Böylece kullanılan enerji miktarı da düşüyor. Bu sistem ile toz deterjan üretimindeki kurutma prosesinde yaklaşık yüzde 10'a yakın doğalgaz tasarrufu sağlanıyor. Bu rakam tüm deterjan fabrikası için ise yaklaşık yüzde 4,5'lik enerji tasarrufu anlamına geliyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Türkiye Henkel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title