Haberler

    Henkel Bir Kişiye Sordu, Hristiyan Demokrat Parti'de Herkes Duydu

    Güncelleme:

    CDU Teşkilatı Başkanı ve Eyalet İçişleri Senatörü Frank Henkel'in, partinin Berlin Mitte İlçe Belediye Meclis Üyesi 26 yaşındaki Jenna Behrends'in dedikodusunu yaptığı ortaya çıktı.

    Başbakan Angela Merkel'in liderliğini yaptığı Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi, bu yıl girdiği eyalet seçimlerinde aldığı ağır yenilgilerden sonra şimdi de parti içinde yaşanan dedikoduyla çalkalanıyor.

    "SEN BUNUNLA BİRLİKTE OLDUN MU?"

    CDU Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı ve Berlin Eyalet İçişleri Senatörü Frank Henkel'in, partinin Berlin Mitte İlçe Belediye Meclis Üyesi 26 yaşındaki Jenna Behrends'in dedikodusunu yaptığı ortaya çıktı.

    Henkel'in bir ortamda başka bir milletvekili arkadaşına, "Sen bununla birlikte oldun mu?" dediği iddia edildi. Parti içindeki bu tartışmalar, Behrends'in feminist bir internet portalına gönderdiği açık mektuptan sonra başladı. Behrends, mektubu, Almanya genelinde parti içinde yaşanan bu tür olayların tartışılmasını istediği için yayınladığını açıladı.

    "SADECE POLİTİKANIN SORUNU DEĞİL"

    Mektubun yayınlanmasından sonra Jenna Behrends amacına ulaştı. Çünkü tartışma CDU içinde büyüdü. CDU Genel Sekreteri Peter Taube, "Bu tür şikayetleri isim vermeden hep belirttim. Ancak bu tür yaklaşımlara karşı bir şeyler yapmak çok zor. Toplumun tümü içinde duyarlı olmak lazım. Seksist yaklaşımlar sadece politikanın sorunu değil." dedi.

    BİZİM PARTİDE YERİ YOK

    CDU Federal Kadınlar Kolu Başkanı Annette Widmann Mauz ise "Seksist yaklaşımlar kabul edilemez. Bizim saygı kültürüne ihtiyacımız var. CDU içinde daha fazla kadına ihtiyacımız var." diye konuştu. Frank Henkel'in yerine Berlin Eyalet Teşkilatı Başkanı olması beklenen Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Monika Grütters de "Seksist yaklaşımların bizim gibi büyük partilerde yeri yok." dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Almanya Berlin Henkel Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title