Haberler

Hemşirelere Tamamlayıcı Terapilere Yönelik Eğitim Programı

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) Avrupa Birliği standartlarında tamamlayıcı terapilerle hemşirelik bakımını geliştirme projesi hayata geçiriliyor.

AÜ Hemşirelik Fakültesi koordinatörlüğünde, onkoloji ve kadın doğum alanında hemşirelerin, modern tıbbın paralelinde kullanılan tamamlayıcı uygulamalardan reiki, refleksoloji, aromaterapi, masaj terapi, gevşeme egzersizleri ile ilgili eğitim almaları sonucu, profesyonel bilgiye sahip olmaları amacıyla yürütülecek olan BestCARE projesi hayata geçiriliyor.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Zeynep Özer ve Yrd. Doç. Dr. İlkay Arslan'ın yürütücülüğündeki gerçekleştirilecek BestCARE projesinin, Türkiye'den Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi, Antalya Kamu Hastaneler Birliği, Sağlık ve Doğal Terapiler Derneği ile Avrupa'dan Athena School of Natural Therapies (İngiltere), Centro Studi Delle Professioni Sanitare (İtalya) ve European Academy GmbH (Almanya) olmak üzere 6 ortakla yürütüleceği belirtildi.

BestCARE projesi ile bilgi aktaran Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Özer, şunları söyledi:

"İki yıllık bir proje olan BestCARE ile onkoloji ve kadın doğum alanda hemşirelerin modern tıbbın paralelinde kullanılan tamamlayıcı terapilerden reiki, refleksoloji, aromaterapi, masaj terapi, gevşeme egzersizleri ile ilgili eğitim almasıyla yeterli ve profesyonel bilgiye sahip olması ve beceri düzeylerinin artması amaçlanmıştır. Ayrıca Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT)- e-öğrenme modeli kullanarak hemşirelerin donanımlarının artırılması, bu terapilerin bakımda kullanılması, kültürel farkındalığın ve duyarlılığın oluşturulması hedeflenmiştir. Proje kapsamında eğitim ve ICT temelli e-öğrenme yanı sıra ak kitap, el kitabı, afişler, broşürler, iletişim platformları, e-forum programları, web sitesi ve kısa video çekimleri hazırlanacak ve eğitimde kullanılacak simülasyon laboratuvarı oluşturulacak. Ayrıca hemşirelik eğitiminde, Avrupa Birliği standartlarında tamamlayıcı terapilerle ilgili müfredat geliştirilecek. Hastaların kaliteli ve güvenli hemşirelik bakımı almaları için tamamlayıcı terapi merkezi oluşturulacak."

Tamamlayıcı terapilere yönelik eğitim faaliyetleri kapsamında Türkiye'den 15, İtalya'dan 5 hemşirenin İngiltere'de tamamlayıcı terapiler merkezinde teorik ve uygulamalı olarak eğitim alacağını ve sonrasında bilgi, deneyim ve becerilerini sağlık bakım profesyonelleriyle paylaşacağını aktaran Prof. Dr. Özer, "Proje süresince, yerel ve bölgesel düzeyde özel ve kamu hastanelerinde çalışan sağlık bakım profesyonelleri, hemşirelik fakültesi eğiticileri ve öğrencileri için seminer ve konferanslar yaygınlaştırma faaliyetleri yürütülecek" diye konuştu.. Avrupa Birliği ortak ülkelerinde de eğitimler, seminerler ve konferanslar düzenleneceğini bildiren Prof.Dr. Özer, "Proje sonuçları üniversitelerin hemşirelik fakülteleri, hemşirelik bölümleri ve Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak. Projenin, hemşirelik eğitiminde ve uygulamalarında kaliteyi artıracağına ve yenilikçi bakış açısı getireceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title