Haberler

Hemşirelere Rehberlik Kursu Verildi

Mersin Üniversitesi’nde hemşirelere yönelik “Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu” düzenlendi.

Mersin Üniversitesi'nde hemşirelere yönelik "Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu" düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde hemşirelere yönelik "Klinik Uygulamalarda Rehberlik Kursu" düzenlendi. 1-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen eğitime, Mersin'deki tüm sağlık kurumlarından hemşireler ve Sağlık Yüksekokulu yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Kursun açılış töreninde konuşan Mentorluk (Rehberlik) uygulamalarının, hemşirelik mesleği için gerekli ve önemli olduğunu belirten Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rana Yiğit, hemşirelik eğitimi müfredatında, teori ve uygulamanın eşit öneme sahip olduğunu vurguladı. Yiğit, "Rehberliğin, mesleki beceride ustalaşmanın yanı sıra mesleki bakış açısı kazandırma, yaptıkları uygulamaların önemini kavratma, kendilerinin farkına varmasını sağlama, kurum kültürünü tanımalarını kolaylaştırma ve sorumluluk alma isteğinin artması gibi yararları vardır. Bu nedenle hemşirelik eğitiminde kullanılması vazgeçilmezdir" dedi.

Yiğit, mentorluk uygulamasıyla ilgili yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü:

"Mentorluk, hemşirelerin liderlik becerilerinin geliştirilmesi, yönetsel rollerinin gerçekleştirilmesi, kişisel ve mesleki ilerlemelerine katkı sağlayacak bir süreç olarak ele alınmalıdır. Yeni mezun hemşirelerin, kuruma ve kurumun kültürüne daha rahat uyum sağlamalarında, üstlerinin rehberliğine gereksinimleri vardır. Günümüzde gerek özel sağlık kurumlarında gerekse kamu kurumlarında istihdam edilen hemşireler, ne kadar iyi bir eğitim alsalar da kendilerini destekleyecek, rehberlik edecek bir uzman ya da bir rehbere gereksinim duyarlar."

1 Ekim Perşembe günü gerçekleşen eğitim kapsamında, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Sümbüle Köksoy,"Klinik Uygulamalarda Rehberlik ve Özellikleri", Doç. Dr. Mualla Yılmaz "İngiltere'de Klinik Uygulamalarda Rehberlik Uygulamaları, Ankara Üniversitesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Gülsüm Ançel ise "Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Klinik Uygulamalarda Rehberlik Uygulamaları" konularında bilgi verdi.

Kursun ikinci gününde ise Sağlık Yüksekokulu dersliklerinde Hemşirelik Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından klinik uygulamalarda rehberlik uygulamalarının ve materyallerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Uygulamanın ardından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde, Doç. Dr. Mualla Yılmaz'ın kurs değerlendirme sonuçlarını açıklamasının ardından, eğitimcilere teşekkür belgeleri ve 105 kursiyere katılım belgeleri verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title